- Sa bare hei til Solskjær

Freddie Ljungberg om Arsenals raseri mot Manchester U.

Den svenske Arsenal-stjernen har gitt et svært åpenhjertig intervju til det britiske guttemagasinet GQ. Der går han løs på Manchester United og Ruud van Nistelrooy, og forteller hvorfor Arsenal-spillerne gikk til angrep på den nederlandske spissen i september.

- Det har vært mye historie mellom van Nistelrooy og oss den siste tida. Så da han bommet på straffen ble vi revet med. Martin Keown følte at han ble utstengt i fjor på grunn av van Nistelrooy. Da Patrick Vieira ble utvist nå kokte det over for Martin, sier Ljungberg i intervjuet som er delvis gjengitt i Daily Mirror.

Svensken snakker selvfølgelig om bataljen på Old Trafford i september, som endte med ni kampers utestengelse for londonlagets spillere - og ei bot på omlag 3,3 millioner kroner.

Vi bryr oss

- Vi omringet van Nistelrooy på slutten. Det vi gjorde var ikke riktig, og det var ikke pent. Men det viste i hvert fall at vi bryr oss.

Ifølge midtbanespilleren snakker ingen av de to lagenes spillere sammen når de møtes. Med ett norsk unntak for Ljungberg.

- Det var ampert i tunnelen før United-kampen. Men jeg snakker ikke til spillerne deres. Jeg sa hei til Solskjær en gang, men det var det.

Ljungberg forteller at Arsenal-spillerne er tett sammensveiset. Og at de overvåkes av manager Arsene Wenger. Franskmannen sjekker til og med hotellregningene deres for bestillinger av feil mat og drikke.

- Arsene er streng når det gjelder respekt. Kulturen i førstelaget er basert på respekt, fordi sjefen mener det er viktig.

Rios forglemmelse som positiv test

Tro ikke at Ljungberg er helt ferdig med erkerival United. Han erter nok mange i Manchester når han sier det helt riktig at Rio Ferdinand er utstengt i åtte måneder på grunn av sin manglende dopingtest.

- En dopingtest er viktig. Det er er en seriøs ting, og jeg kan ikke tenke meg at jeg kunne glemt noe sånt.

Ljungberg forstår heller ikke at United-backen Gary Neville og David Beckham truet med å trekke seg fra England-kampen mot Tyrkia på grunn av Ferdinand.

- Jeg forstår at spillere støtter lagkamerater, men samtidig sier reglene at en uteblivelse er det samme som en positiv dopingtest.

I kveld møter Arsenal Everton på Goodison Park. Svensken avslører at han misliker sterkt å møte Liverpool-laget.

- Everton er vanskelige å møte fordi de bruker langpasninger. Vi foretrekker ballen på bakken. Noen ganger føler jeg at det blir en tenniskamp, du bare står og ser ballen fly over hodet ditt.

Heller ikke kjøpegale Chelsea unngår en kritisk kommentar fra midtbanespilleren.

- Chelseas problem er å finne plass til alle superstjernene deres, til og med på benken. Noen må bli igjen i draktrommet, og det blir ikke fornøyd.

(Dagbladet.no)

NORDISK VENNSKAP:</B> Freddie Ljungberg gjorde et unntak og hilste på Ole Gunnar Solskjær sist lagene møttes.
MODELL:</B> Ljungberg er ikke som alle andre fotballspillere. Her som modell for undertøy.