-  Så blid hvis vi vinner

Fordi smilet ikke sitter løst, brukte Luiz Felipe Scolari fingrene i går. For å forklare hvor blid han blir hvis Portugal blir europamestere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALCOCHETA (Dagbladet): -  Så blid, sa Portugals trener og dro munnvikene fram fra glemselen. En liten stund. Inntil ansiktet falt tilbake i sine strenge, brasilianske miner. For mens nasjonen Portugal er av skaftet, ser Big Phil det som sin hovedoppgave å holde igjen så godt han kan.

Inntil Hellas er beseiret.

Og han gjør det med stil. Og selvsikkerhet. Og ei bøtte arroganse. Spør Portugals trener om noe han synes er dumt, og du må stå Scolari-rett når svaret returneres. Som vår koreanske kollega i går ettermiddag - som mente å ha fotballfaglige bevis for at alt Portugal gjør under Scolari er improvisasjon.

Med andre ord:

Gå ut og spill, gutter og så ser vi hva som skjer.

Viser følelser

-  I M P R O V I S A D O er bare et av mange portugisiske ord, kom det tørt fra Scolari. Før han nevnte en sju-åtte andre ord som også slutter på ado. Og ba oss velge det som passet - han gadd i hvert fall ikke bry seg.

Hva verdens fotballjournalister mener om Portugals spillestil, er hans siste bekymring.

-  Mener dere vi spiller sånn eller slik, så skriver dere det. Det spiller ingen rolle for meg - jeg er likeglad. Jeg hører bare det står mye rart der.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer