FÅR KRITIKK: Morten Gamst Pedersens spede taklingsforsøk før målet som senket Blackburn i går beskrives som flaut. Her er 30-åringen i aksjon i en tidligere kamp, mot Sunderland Foto: AFP/Scanpix
FÅR KRITIKK: Morten Gamst Pedersens spede taklingsforsøk før målet som senket Blackburn i går beskrives som flaut. Her er 30-åringen i aksjon i en tidligere kamp, mot Sunderland Foto: AFP/ScanpixVis mer

«Så dårlig at det er flaut»

Gamsten slaktes av Liverpool-legende.

MANCHESTER (Dagbladet): Morten Gamst Pedersen (30) og hans Blackburn er i tøft vær om dagen, og kritikken mot både spillerne og manager Steve Kean blir tøffere og mer direkte for hver dag som går.

The Rovers reddet plassen i Premier League med et nødskrik sist sesong, men denne gangen begynner de blåhvite å se mer og mer ut som et nedrykkslag.

Hjemmekampen mot West Bromwich i går ble imidlertid sett på som en mulighet til å ta tre særdeles viktige poeng, men selv da det gjaldt som mest, klarte ikke Blackburn å heve spillet sitt.

Trakk til seg foten
James Morrison sendte WBA i ledelsen, men mot spillets gang klarte Scott Dann å utlikne for Blackburn. Og da de fleste trodde det gikk mot poengdeling, havnet en nordmann i en lite trivelig birolle til avgjørelsen helt på tampen.

West Bromwichs hurtige spiss Peter Odemwingie fikk ballen på Blackburns venstreside, tok den med seg mot hjørnet av Blackburns sekstenmeter, der Gamsten forsøkte å stoppe ham.

Odemwingie dro en høyre-venstrefinte nordmannen hang med på, men istedenfor å strekke beinet ordentlig ut i et forsøk på å stoppe nigerianeren, trakk Gamsten foten til seg

IKKE IMPONERT: Liverpools tidligere stopperkjempe Alan Hansen mener Gamsten må skjerpe seg. Foto: Reuters/Scanpix
IKKE IMPONERT: Liverpools tidligere stopperkjempe Alan Hansen mener Gamsten må skjerpe seg. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Det gjorde at Odemwingie kunne ta med seg kula og hamre den i Blackburn-keeper Paul Robinsons lengste hjørne.

Gamsten vil sikkert hevde at han var redd for å lage straffe, men han kom ikke heldig ut av situasjonen - for å si det pent.

Nekter å trekke seg
På BBCs program «Match of the Day», som viser høydepunkter fra Premier League, fikk nordmannen det glatte lag:

- Pedersen er så dårlig at det er flaut, sa ekspert og tidligere Liverpool-stopper Alan Hansen om situasjonen som førte til WBAs seiersmål.

Blackburn er fortsatt nest sist i Premier League, fire poeng under streken.

På tirsdag møter de imidlertid sisteplasserte Bolton i det som kan bli en helt avgjørende kamp for hvilket av de to lagene som rykker ned.

I TØFT VÆR: Blackburn-manager Steve Kean kan miste jobben.Foto: AP/Scanpix
I TØFT VÆR: Blackburn-manager Steve Kean kan miste jobben.Foto: AP/Scanpix Vis mer

Den svært upopulære Blackburn-manageren Steve Kean har, til tross for den katastrofale innledningen på sesongen, ingen planer om å trekke seg.

- Jeg kommer ikke til å løpe vekk fra dette, sier han til Sky Sports.

• Morten Gamst Pedersen fikk karakteren 7 på Sky Sports' spillerbørs i går. Han ble dermed vurdert til å være Blackburns beste spiller mot WBA ved siden Paul Robinson og Christopher Samba. Det hadde muligens ikke Alan Hansen fått med seg.