Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så dårlig på trening at han ble vraket til reservekamp

Bebe kostet United 70 millioner kroner for to uker siden.

IMPULSKJØP: I forrige uke poserte sir Alex Ferguson sammen med sine tre nyervervelser, Bebe (til venstre), Javier Hernandez og Chris Smalling. Bebe var det mest spesielle kjøpet av de tre, og i løpet av sine første uker i Manchester United skal han ha prestert vesentlig dårligere enn forventet. Foto: AP Photo/Tim Hales
IMPULSKJØP: I forrige uke poserte sir Alex Ferguson sammen med sine tre nyervervelser, Bebe (til venstre), Javier Hernandez og Chris Smalling. Bebe var det mest spesielle kjøpet av de tre, og i løpet av sine første uker i Manchester United skal han ha prestert vesentlig dårligere enn forventet. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

||| (Dagbladet): Nysgjerrige United-supportere som møtte opp til gårsdagens reservelagskamp mot byrival City for å se portugiseren Bebe i aksjon for første gang gikk hjem med uforettet sak.

Spissen sir Alex Ferguson kjøpte usett for to uker siden - på rapportene fra klubbens speider i Portugal og tidligere United-assistent Carlos Queiroz - var verken på banen eller benken.

Dårlig touch
Ifølge Daily Mail og den Manchester-baserte Guardian-journalisten Daniel Taylor har 20-åringen gjort et såpass slett inntrykk på trening at han ikke ble vurdert god nok for troppen.

The Guardian skriver at særlig ballbehandlingen ikke har levd opp til Uniteds standarder, og at Ferguson gjorde om på planene om å se Bebe i kamp etter diskusjoner med reservelagstrener Ole Gunnar Solskjær.

Ting tyder dermed på at det kan ta tid før Bebe er i nærheten av noe førstelagsspill.

- Handlet på impuls
20-åringen var trolig sommerens mest spesielle overgang i England, ikke minst med tanke på forhistorien hans. For to måneder siden spilte han i den portugisiske tredjedivisjonsklubben Estrela da Amadora. United kunne hentet ham gratis da, men kom ikke på banen før etter at han hadde signert for eliteklubben Vitoria de Guimaraes.

De krevde 70 millioner kroner for å gi slipp på Bebe - og United slo til.

- Det er et eventyr når du leser historien hans, men det er slikt som skjer når du ser noen med potensial. Vanligvis ville vi sett på ham over lengre tid, men andre klubber begynte å få øynene opp, så vi tok en rask avgjørelse. Vi handlet på impuls, forklarte Ferguson til Manchester Evening News.

Han har innrømmet at det er første gang i sine 24 år som United-manager at han henter en spiller uten å ha sett ham verken på nært hold eller på video.

Av folk som har sett Bebe spille blir det sagt at han er sterk i lufta, hurtig og teknisk god.

Kvaliteter han så langt ikke skal ha vist foran United-trenerne.

PS! United-reservene, som denne gang besto av mange spillere fra førstelaget, vant kampen 3-1. Magnus Wolff Eikrem var kaptein for laget.

- DÅRLIG BALLBEHANDLING: Bebe skal ikke ha vært godvenn med ballen på Uniteds treningsfelt. Foto: EPA/HUGO DELGADO
- DÅRLIG BALLBEHANDLING: Bebe skal ikke ha vært godvenn med ballen på Uniteds treningsfelt. Foto: EPA/HUGO DELGADO Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media