Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så deilig er det å knuse laget «alle» hater

Nikola Karabatic ble den store helten i VM-finalen mot Qatar.

HERJET: Nikola Karabatic herjet mot Qatar og ble den store finalehelten da Frankrike ble verdensmestere. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Nikola Karabatic herjet mot Qatar og ble den store finalehelten da Frankrike ble verdensmestere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Aldri i et mesterskap har så mange ønsket at Frankrike skal vinne VM, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli før VM-finalen mellom hjemmenasjonen Qatar og håndballstormakten Frankrike.

Vanligvis er det outsideren, i dette tilfellet Qatar, som majoriteten sympatiserer med, men Qatar har i dette mesterskapet blitt regelrett slaktet fra ulike hold i håndballmiljøet.

Årsaken til det er at oljenasjonen har kjøpt seg et helt nytt landslag bestående av spillere fra Bosnia-Hercegovina (2), Montenegro (2), Cuba, Egypt, Frankrike, Spania og Tunisia.

Tidligere i dag kontrasterte imidlertid danskene denne tendensen ved å hylle Qatar.

Polakkene mener dessuten at Qatar har kjøpt dommerne i tillegg.

- Qatar har kjøpt mesterskapet, så hvorfor spille om det? Gi dem gullet før det begynner, så kan resten spille om et annet gull, sa Bartosz Jurecki til Fakt etter polakkenes semifinaletap mot Qatar.

Polakkenes anklager er i høyeste grad spekulative, men det var kjøpelaget som kaller seg Qatar som scoret finalens første mål ved Youssef Benali.

Ustoppelige Karabatic Men de franske forhåndsfavorittene tilrev seg raskt initativet i kampen, anført av en aldeles prakftfull Nikola Karabatic, som herjet både som tilrettelegger og målscorer.

Qatar slet enormt med å stoppe mektige Karabatic og pådro seg mange utvisninger i åpningsminuttene - i sterk kontrast til hva tilfellet var i semifinalen mot Polen.

Franskmennene gikk fra 6-5- til 11-6-ledelse og skapte uro blant hjemmefansen fra Qatar.

Qatar ga seg imidlertid ikke og fikk fornyet tro på stillingen 10-13, men nok en gang fikk de smake hva kanskje verdens beste håndballspiller er kapabel til:

Karabatic snurret rundt med Qatar-forsvaret og scoret sitt femte mål på seks forsøk etter 27 minutter.

- Det er noe av det beste jeg har sett. Det er bare deilig å se på Karabatic spille håndball, sa TV 2s håndballekspert Frode Scheie i pausen.

Etter hvilen åpnet Qatar knallsterkt og kjempet seg helt opp i ryggen til franskmennene med redusering til 13-14.

«Leiesoldatene» kjempet seg inn i kampen Ved flere tilfeller så Frankrike ut til og dra ifra, men akkurat som i semfinalen ble det mer spenning enn håndballstormakten hadde håpet på. Etter 46 minutter reduserte Qatar til 19-20.

Finalens finale ble virkelig spennende og nervepirrende. Frankrike lå hele tiden foran og ledelsen varierte mellom ett, to og tre mål gjennom hele 2. omgang.

Da Kentin Mahe kontret inn 24-21 seks minutter før slutt, så det imidlertid virkelig mørkt ut for Qatar.

Abdulla Al-Karbi kunne sørget for 24-23 og ny spenning tre minutter før slutt, men i stedet kontret Frankrike inn 25-22.

Dermed kunne franskmennene kontrollere inn finaleseieren og juble for et nytt og svært fortjent VM-gull.

- Dette var en seier for håndballen, konkluderer Scheie.