Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så deppa ble Ronaldo da han brente sin tredje straffe på en måned

Sjokktap for Portugal.

TYDELIG MERKET: Cristiano Ronaldo liker svært dårlig at han er inne i en svak periode som straffeskytter. Foto: Jose Sena Goulao / EPA / NTB Scanpix
TYDELIG MERKET: Cristiano Ronaldo liker svært dårlig at han er inne i en svak periode som straffeskytter. Foto: Jose Sena Goulao / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Portugal-Bulgaria 0-1 (0-1)

(Dagbladet:) Før forrige kvalifiseringsspill var Bulgaria den gruppemotstanderen Norge blinket seg ut som laget å legge bak seg. Det gikk uten større problemer: Per-Mathias Høgmos menn vant både hjemme og borte mot østeuropeerne.

I kveld har imidlertid Bulgaria, ved hjelp av hell, innsats og masse dyktighet, vist at de kan klemme ut oppsiktsvekkende resultater.

Debutant-helt Borte mot Portugal i Leiria scoret Brasil-fødte Marcelinho i sin debut for de hvite og grønne. Ludogorets Razgrad-spillerens scoring etter 19 minutter ble kampens eneste.

Og det til tross for at Cristiano Ronaldo spilte hele kampen for Portugal. I andre omgang fikk verdensstjerna attpåtil muligheten fra straffemerket, men det er ikke synonymt med scoring for tida:

Han gjorde som han gjorde mot Malaga 21. februar og Sevilla palmesøndag. Han bommet. Denne gang ble forsøket fra Portugals kaptein avverget av Vladislav Stoyanov, før Ronaldo satte returen utenfor.

Måtte samle seg Da måtte han ta seg to sekunders pause, sittende på gresset, mens han tydelig tenkte svarte tanker om det stygge resultatet som var i ferd med å vokse fram i privatlandskampen - og ikke minst straffekomplekset som nå blir en snakkis i Fotball-Europa.

Ronaldo misset også fra 11-meteren i ligakampen mot Real Sociedad 30. desember 2015, men i den kampen fikk han to forsøk - og det ble altså én scoring og én bom. Åtte andre ganger har han gjort mål fra krittmerket inneværende sesong, så han er strengt talt fortsatt på plussida - selv om bare tre av de sju siste har endt i nettet.

• Portugal møter Belgia på hjemmebane på tirsdag, før Bulgarias overmenn Norge kommer til Porto 29. mai.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!