- Så døden på nært hold

Med tårevåte øyne takket Diego Armando Maradona(43) i natt Argentina for støtten under sitt sykehusopphold.

(Dagbladet.no): Siden fotballegenden Diego Armando Maradona (43) ble innlagt på sykehus med hjerte og lungeproblemer for tolv dager siden har fansen grått og sagt sine bønner utenfor privatklinikken Suizo-Argentina i Buenos Aires.

- Takk

Så stor ble oppslutningen at hans tenåringsdøtre Dalma (17) og Giannina (14) måtte be tilhengerne om å avlyse en planlagt støttedemonstrasjon for å gi fotballhelten og de andre pasientene ro.

Og da Argentinas landslag onsdag slo Marokko 1-0 på bortebane, viste spillerne sin støtte ved å vise fram en banner med teksten «Diego, Argentina er med deg». Det førte til tordnende applaus fra 65 000 tilskuere i Casablanca. Ifølge argentinske medier så Maradona kampen på TV på sykerommet, og i går takket 43-åringen for støtten.

- Jeg vil takke de som har tatt meg med i sine bønner. Jeg så døde på nært hold, og jeg ville at dem skulle beskytte meg og omfavne meg, sa Maradona i et intervjuet med talkshow-vertinnen Susana Gimenez i natt.

Mens tårene rant nedover bollekinnene la han til:

- Når gud bestemmer at tiden er kommet, tipper jeg han kommer for å hente oss.

Spilte golf

Den tidligere storstjernen var tydelig preget av det lange sykehusoppholdet, og snakket utydelig under det timelange-intervjuet.

Da Maradona ble innlagt var han i svært dårlig forfatning, og kjempet i flere dager for livet. Så sent som søndag lå han i respirator, men de siste dagene skal han ha blitt betydelig bedre og gått omkring på rommet før han overraskende forlot sykehuset på torsdag.

På sin første hele dag utenfor sykehuset spilte Maradona golf og vandret på en eiendom i utkanten av Buenos Aires.

Det er usikkert hva den tidligere fotballstjernen skal gjøre videre, og han sa ingen ting om han vil fortsette behandlingen i Argentina eller returnere til Cuba, hvor han for fire år siden dro for å rehabilitere seg for kokain-avhengigheten. Men sommeren skal Maradona tilbringe i Italia.

- Jeg har noe arbeid å utføre der, sa Maradona.

Bare timer før legendens tv-opptrenden ble også hans egen far innlagt på sykehus. Faren, som også heter Diego, måtte inn på sykehus i Buenos Aires med en infeksjon i åndedrettet.

<B>GRÅT:</B> Diego Maradona gråt da han snakket til fansen på Argentinsk fjernsyn i går.