Så du at målene på Anfield er annerledes? Klopp ba om forandring etter trening

Tradisjonen med røde målnett avsluttet - igjen.

FRA RØDT TIL HVITT: Målene på Anfield har fått hvite nett igjen etter fire år. Foto:  Reuters / Darren Staples
/ NTB Scanpix
FRA RØDT TIL HVITT: Målene på Anfield har fått hvite nett igjen etter fire år. Foto:  Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Liverpool fikk endelig et gjensyn med Anfield i helga, etter å ha spilt de tre første ligakampene på bortebane grunnet ferdigstillingen av tribunedelen nye Main Stand.

Det var mange som ikke var så fornøyd med den nye kameravinkelen på stadion, som gjorde at banen ikke virket like intim som den pleier å gjøre. Og det var også en tredje ting som var annerledes på Anfield i kampen mot regjerende ligamester Leicester.

Liverpools målnett har vært røde de siste fire årene, noe de også var under treningen torsdag. I helga var de byttet ut med hvite nett.

Det var Liverpool-manager Jürgen Klopp og resten av støtteapparatet som ville forandre fargen på nettene for å gjøre målene mer synlig for spillerne, skriver Liverpool på sin offisielle hjemmeside.

«Forhåpentligvis fører det til mer mål for hjemmelaget», skriver klubben.

Bak begge målene står det som oftest en haug av Liverpool-fans iført røde drakter, og den tyske manageren følte at fargen på nettene derfor ikke skilte seg nok ut i kampens hete.

Tiden vil vise om det hjelper, men Liverpool fant iallfall veien til nettmaskene fire ganger i 4-1-seieren over revene.

Liverpool forandret også farge på målnettene i 1995 etter 35 år - av samme grunn.

- Nettene ble tatt ned fordi noen av Roy Evans' spillere hevdet at de ikke kunne se dem foran The Kop, så de ble forandret, uttalte Stephen Done, som jobber i klubbens museum, til engelske The Telegraph.

I 2012 ønsket Brendan Rodgers at nettene skulle få tilbake sin røde farge for at spillerne skulle bli minnet om Liverpools suksessfulle historie. Men nå har altså Klopp fått nok. Manageren har også nylig kommet med en bønn til Liverpool-fansen.

De hvite nettene vil bli stående på Anfield ut sesongen.

Les også: Liverpool innrømmer tabbe: Gir rabatt til uheldig tilskuer.

TIDLIGERE: Målnettene på Anfield var røde forrige sesong. Foto: Philip Oldham/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix
TIDLIGERE: Målnettene på Anfield var røde forrige sesong. Foto: Philip Oldham/Sportimage/Cal Sport Media/NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer