LEKEN: Norwich-keeper Ruddy fikk ei hånd på det første skuddet fra Mario Balotelli, men da han snudde seg så han italieneren sette inn 4-1 for City med skuldra. Foto: (AP Photo/Jon Super)
LEKEN: Norwich-keeper Ruddy fikk ei hånd på det første skuddet fra Mario Balotelli, men da han snudde seg så han italieneren sette inn 4-1 for City med skuldra. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Så enkelt at Balotelli brukte skuldra for å score

Manchester City ydmyket enda en Premier League-motstander.

Manchester City - Norwich 5-1

(Dagbladet): Seks seirer av seks mulige og 19-3 i målforskjell var den brutale hjemmefasiten for Manchester City foran dagens møte med Norwich.

Da kan man kanskje ikke klandre Premier League-nykommeren for at de kom til Etihad Stadium for å parkere bussen - men det hjalp så fryktelig lite.

For selv om Norwich har gitt både Manchester United og Liverpool trøbbel på fremmed gress denne sesongen, hadde de ingenting å stille opp med mot ligaleder City.

De første 45 minuttene hadde de lyseblå ballen i 79 prosent av tida, mens Norwich lå 30 meter fra eget mål og innenfor i et forsøk på å nekte vertene rom. Men med så mange gode ballspillere Manchester City har, som David Silva, Sergio Agüero og Samir Nasri, fant de åpningene uansett.

Og etter flere nesten-sjanser og siste liten-klareringer, sprakk nullen for Norwich etter 31 minutter. Den alltid angrepsvillige Micah Richards løp inn bak ryggen på backen, fikk ballen fra Nasri og slo ut 45 grader ut til Agüero. Argentineren var omringet av forsvarsspillere, og sjansen så ut til å være borte, men så dro han vekk Leon Barnett med ei skuddfinte.

Fortsatt sto det tre, fire Norwich-spillere mellom ballen og målet, men Agüero var snartenkt og tuppet ballen forbi den gulkledde klynga.

Sikten for John Ruddy var tilnærmet null, og han rakk ikke å reagere før ballen lå i nettet bak ham.

Grep ikke sjansene
Norwichs eneste håp var å score på en sjelden dødball eller kontring, og faktisk var de ikke så langt unna på stillingen 0-0. Elendig kommunikasjon mellom Vincent Kompany og Kolo Toure sendte Steve Morison alene mot mål. Men med City-stopperne halsende bak seg fikk han et dårlig touch, og dermed rakk Joe Hart ballen først.

Det var omtrent den eneste gangen Norwich viste seg på vertenes banehalvdel. Det sto likevel bare 1-0 til pause, etter en omgang med total City-dominans.

Andre omgang var ikke stort annerledes, selv om Norwich kunne utliknet etter halvannet minutt. Elliott Bennett ble stusset gjennom og rundet Joe Hart, men vinkelen ble altfor skrå.

Deretter var det tilbake til enveiskjøring.

Stygge sifre
Samir Nasri scoret sitt andre mål for sesongen etter 52 minutter, da et frispark som var ment som et innlegg gikk gjennom hele feltet og inn i lengste hjørne.

Utover i omgangen virket det som City hadde tatt foten litt av gasspedalen, men så feil kan man ta. Etter 68 minutter tok de en kort corner, David Silva oppdaget en umarkert Yaya Toure på 15 meter, og ivorianeren hadde små problemer med å skru inn 3-0.

Steve Morison fikset et trøstemål for Norwich etter 81 minutter, da han knuste Gael Clichy i lufta, men det skulle likevel bli stygge sifre for «the Canaries».

To minutter før full tid satte Mario Balotelli inn 4-1 med skuldra, etter at Ruddy bare nesten stanset det første skuddet hans. Adam Johnson gjorde ydmykelsen total da han kontrollert trillet inn 5-1 på overtid.

TUPPET INN LEDERMÅLET: Agüero var snartenkt da fire Norwich-spillere sto mellom ballen og målet. Han tuppet den mellom hele klynga, og dermed ledet City 1-0. Foto: REUTERS/Darren Staples
TUPPET INN LEDERMÅLET: Agüero var snartenkt da fire Norwich-spillere sto mellom ballen og målet. Han tuppet den mellom hele klynga, og dermed ledet City 1-0. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer