- Så estetisk vakkert at ballettdanserne på Nasjonaltheatret hadde vært fulle av misunnelse

LSK sørget for ODDs første tap på 16 kamper.

• LSK - ODD 2-0 (1-0)

ÅRÅSEN (Dagbladet): I et svært tett og jevnspilt oppgjør mellom to av Norges fire beste lag, ble et par vakre langskudd fra hjemmelaget utslagsgivende. Det første signert Petter Vaagan Moen (30).

Etter 30 spilte minutter, hvor gulljagende ODD hadde produsert det eneste farlige angrepet i kampen, mottok teknikeren ballen drøye 25 meter fra mål.

Med et retningsbestemt touch la Vaagan Moen ballen perfekt til rette for skudd på det neste. Resultatet ble et prosjektil - via stolpen og inn i nettmaskene bak en langstrakt André Hansen. Kremmerhuset varmet fotballhjertet til C More-ekspert Jonas Jonsson.

 - Det er så estetisk vakkert at ballettdanserne på nasjonalteateret hadde vært fulle av misunnelse. Han går gjennom skuddet fullt ut, i stedet for å holde igjen. Derfor får han et perfekt treff, kommenterte Jonsson.

- Det er lett når du kan det, supplerte kollega Bengt Eriksen.

- Som en golfsving Selv forklarer Lillestrøms nummer ti målet slik:

- Det var som en golfsving jeg kjente var perfekt. Jeg vendte opp, satte fart og bestemte meg for å skyte. Jeg traff bra, for ballen la seg godt rundt vrista, sier Vaagan Moen til Dagbladet.

30-åringen var strålende fornøyd med at laget styrket medaljesjansene sine med 2-0-seieren over ODD. Nå er håpet om å klatre forbi tredjeplasserte Rosenborg enda mer realistisk.

- Men vi kan ikke gjøre noe med RBK. Vi må bare fokusere på de kampene vi har igjen. Det blir feil å tenke for mye på resultater, sier Vagan Moen.

Det er også Magnus Haglund enig i. LSK-treneren legger derimot ikke skjul på at det hadde smakt godt med medalje.

- Det ville vært en enorm prestasjon av oss. De fleste tippet oss på nedrykk før sesongen. Skulle vi ta tredjeplassen, ville det vært monumentalt, sier Haglund til Dagbladet.

- Ikke dårlige At LSK kunne gå i garderoben med ledelse et kvarter etter Vaagan Moens 1-0-scoring, var ikke ufortjent. I pauseintervjuet med C More uttalte likevel ODD-trener Dag-Eilev Fagermo at det bare var for gutta hans å skru opp et lite knepp. Da skulle stillingen være rimelig grei å snu for Skien-laget.

Så lett skulle det derimot vise seg å ikke bli. For da bortelaget sendte stadig flere menn i angrep etter hvilen, åpnet det seg samtidig gunstige kontringsmuligheter for Lillestrøm.

Heller ikke Fagermos bytter, Fredrik Oldrup Jensen og Herolind Shala inn til fordel for Ardian Gashi og Fredrik Nordkvelle, hjalp stort.

Det var LSK som hadde de fleste og største sjansene.

- Jeg synes ikke vi er dårlige. Dette er en veldig tøff bortekamp. Men vi kan ikke slippe inn mål fra 30 meter, sier Fagermo til Dagbladet.

Ringstad avgjorde
20 minutter før full tid falt den endelige avgjørelsen.

Igjen var det Bjørn Helge Riise som sto bak den målgivende pasningen, men det er Stian Ringstad (23) som fortjener mest honnør. Denne gangen kom ikke skuddet fra 30 meter, men fra hjørnet av 16-meteren.

Venstrebacken banket til - og kan ha vært noe heldig med treffet, men igjen snek ballen seg likefullt inn ved stolpen.

- Nå er vi absolutt med i medaljekampen, sier Frode Kippe.

LSK-kapteinen startet sin første kamp på nesten to måneder. Etterpå fremsto stopperkjempen bare veldig glad.

Molde drar ifra Ringstads mål ble også oppgjørets siste, for ODD kom aldri helt opp på sedvanlig nivå i kveldens toppoppgjør på Åråsen.

Det betyr at Jone Samuelsen og lagkamerartene hans gikk på sitt første tap på 16 kamper. Ikke siden hjemmemøtet med nettopp Lillestrøm 11. mai hadde Tippeligaens sølvlag forlatt banen uten poeng.

Det innebærer også at serieleder Molde beholder det elleve poeng store forspranget de opparbeidet seg gjennom seieren mot Vålerenga i går, mens fjerdeplasserte Lillestrøm på sin side forsterket medaljesjansene sine ytterligere.

- Jeg er veldig skuffet over at vi taper denne kampen. Vi er spillemessig fullt på høyde med LSK, men så scorer de på to langskudd, sier ODD-kaptein Steffen Hagen.

Allerede torsdag venter en prestisjefylt semifinale i cupen - hjemme på et utsolgt Skagerak Arena.

- Vi trenger ikke å endre noen ting til den kampen. Vi må bare fortsette å kjøre på som vanlig, mener Hagen.

FEIRET: LSK-spissene Vaagan Moen og Erling Knudtzon var fornøyde etter førstnevntes scoring. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FEIRET: LSK-spissene Vaagan Moen og Erling Knudtzon var fornøyde etter førstnevntes scoring. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer