Så etter motor i sykkelen til Froome

- Vi vet at dette eksisterer, sier Tour de France-stjernen.

EKSTRA SJEKK: Chris Froome, Nairo Quintana og flere andre måtte gi fra seg syklene til undersøkelser utenom de vanlige etter gårsdagens Tour de France-etappe. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / NTB scanpix
EKSTRA SJEKK: Chris Froome, Nairo Quintana og flere andre måtte gi fra seg syklene til undersøkelser utenom de vanlige etter gårsdagens Tour de France-etappe. Foto: Stefano Rellandini / Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE (procycling.no): Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har trappet opp jakten på påstått mekanisk juks i sykkelsporten de siste månedene.

Det har skjedd etter stadige spekulasjoner om proffsyklister som får hjelp av skjulte motorer i syklene sine.

I vår ble rundt 30 sykler sjekket for motorer under Milano-Sanremo.

Også under Giro d'Italia ble flere ryttere, blant andre Alberto Contador og Ryder Hesjedal, tatt til side for å få undersøkelst tohjulingene sine.

• Les mer: - Dette er det tåpeligste jeg noen gang har hørt

Torsdag var turen kommet til Tour de France-leder Chris Froome.

Også de andre trøyebærerne i Tour de France, Joaquim Rodríguez (klatretrøya) og Peter Sagan (grønn spurttrøye), etappevinner Romain Bardet, Nairo Quintana og Pierre Rolland fikk syklene sine sjekket.

Mens andre sykkelproffer har latt seg irritere over disse undersøkelsene, hevder Froome at han er glad for at konkurransesyklene blir gjennomsøkt for motorer.

- Jeg tror mistanken er størst på sosiale medier og internett, men de kommer vel ikke ut fra intet heller. Vi vet at teknologien eksisterer, sa briten på en pressekonferanse.

Sky-stjernen tror undesøkelsene er med på å forebygge at enda flere sykkelproffer blir mistenkt for juks.  

- Ja, min sykkel ble sjekket. Jeg er glad for at de utfører slike sjekker. Det er sikkert nødvendig på grunn av ryktene der ute, mener Froome.

Totalt skal UCI ha undersøkt rundt 25 sykler fordelt på fire dager under Tour de France.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer