OOPS: Svenske Expressen meldte at Sverige var på vei mot VM-gull. Slik gikk det så avgjort ikke. Foto: Skjermdump
OOPS: Svenske Expressen meldte at Sverige var på vei mot VM-gull. Slik gikk det så avgjort ikke. Foto: SkjermdumpVis mer

Så feil kan man ta

Sjekk hvordan svenske medier reagerer på den norske stafett-seieren.

Svenske Expressen fulgte naturligvis dagens herrestafett tett på nett. Da sisteetappen nærmet seg slutten, klinket de til med tittelen «Sverige på vei mot VM-gull».

Det viste seg å bli helt feil.

Calle Halfvarsson hadde ikke nok krefter på oppløpet, og Petter Northug gled enkelt forbi. Før mål slo han ut med armene, som for å fortelle verden hvor lett det hele var. Gesten har selvsagt ikke gått ubemeket hen i svenske medier.

Ny ankermann På Expressen foregår det nå en avstemning om hva svenskene synes om Northugs gullfeiring. 66 prosent av de som har svarte synes den var kul, mens 34 prosent mener det er på tide at Northug gir seg med denslags.

- Jeg regner med svenskene sender en ny ankermann til neste stafett, sa Northug til SVT etter å ha knust Halfvarsson.

- Det overrasket meg litt at Calle (Halfvarsson) gikk sisteetappe, men vi sier «takk», fortsatte trønderen.

Dårlige ski På de to første etappene gikk Daniel Richardsson og Johan Olsson for Sverige. De hadde planlagt å rykke ifra resten av feltet, men dårlige ski satte en effektiv hindring for det.

- Jeg merket det allerede etter 100 meter. Enten hadde japanerene jævlig god gli, eller så hadde jeg dårlig, sier Johan Olsson til Expressen.

Overfor SVT går Olsson enda lenger i å peke ut skiene som synderen for at han ikke klarte å riste av seg resten av feltet.

- Det var vel ikke noe problem å se hva som var galt, sa han ifølge Aftonbladet.

SPÅDOM: Allerede tidlig i løpet meldte svenske medier at Norge slet.
SPÅDOM: Allerede tidlig i løpet meldte svenske medier at Norge slet. Vis mer