Så fikk Viking uttelling

DRAMMEN (NTB): Mot Tromsø søndag radet Viking opp sjanser og gikk tapende av banen. Mot Strømsgodset i går ble sjansene omsatt i mål og 5-1-seier. Fortsetter Viking i det sporet blir de en av sesongens positive overraskelser.

- Sånn er fotball. Denne gangen fikk vi uttellingen vi savnet mot Tromsø. Jeg er storfornøyd med både spillet og resultatet, sa Viking-trener Poul Erik Andreassen etter storseieren i Drammen.

Årets Viking-lag angriper raskt og direkte, og det meste av forklaringen ligger i en svært aggressiv midtbane. Anført av svenske Magnus Svensson vinner laget ballen svært ofte høyt oppe på banen, og dermed kan særlig kantspillerne Gunnar Aase og Bjørn Berland kontre raskt.

Aase var innblandet i flere av målene, Berland scoret to og SIF-forsvaret slet kollektivt og i en-mot-en-situasjoner gjennom samtlige 90 minutter.

- Vi fikk kampen inn i vårt spor. Spillerne fulgte opplegget vårt perfekt, sier Andreassen som ikke vil snakke om medaljer.

- Det er alt for tidlig. Vi har mye å gå på, og vi har jobbet mye med det pyskiske i det siste.

Flo, ingen redning

I SIF-leiren var stemningen selvfølgelig mer dempet. Null seire på fire kamper samsvarer ikke med ambisjonene før seriestart. Laget mangler aggressiviteten som må til for å kapre poeng. Ikke engang Jostein Flos inntreden kunne rette på det.

- Nei, vi spilte under pari. Selv er jeg mest fornøyd med å være i gang igjen og at jeg gjennomførte 90 minutter. VM-spill er det altfor tidlig å snakke om, sa Flo.

SIF skulle holde laget samlet på egen halvdel, men uten nødvendig kampglød skar Viking gjennom gang på gang. Bjørn Berland nettet to ganger, Bjarte Lunde Aarsheim, Christian Flint Bjerg og Erik Nevland scoret de øvrige. Jostein Flo viste sin styrke da han headet inn 1-4.