PLUKKER POENG: Rosenborg og Nicki Bille Nielsen har svingt i prestasjonene i sesonginnledningen, men poengfangsten har likevel vært brukbar. Her i kampen mot Odd i forrige serierunde. 2. påskedag møter de Bodø/Glimt borte. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
PLUKKER POENG: Rosenborg og Nicki Bille Nielsen har svingt i prestasjonene i sesonginnledningen, men poengfangsten har likevel vært brukbar. Her i kampen mot Odd i forrige serierunde. 2. påskedag møter de Bodø/Glimt borte. Foto: Ned Alley / NTB ScanpixVis mer

- Så fort vi ikke vinner lett, så skal alle mene noe om Rosenborg

- Men det lever vi godt med, sier Per Joar Hansen.

(Dagbladet): Rosenborg har hatt en helt ok sesongstart. En seier og to uavgjort har gitt fem poeng - og en femteplass etter tre serierunder.

Opp til serielder Strømsgodset er det to poeng.

Spillemessig har det vært varierende, men trener Per Joar Hansen er overrasket over hvor mye folk skal mene om årets RBK-lag, etter at sesongen så vidt er i gang.

Molde-eksempel - Så fort vi ikke vinner lett, så skal alle mene noe om Rosenborg. Da skal folk diskutere laget, spillestil og hvem som skal spille hvor. Det er ingen andre lag i Norge som blir debattert som oss i Rosenborg, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

Det RBK-treneren har bitt seg merke i som en trend, la han spesielt merke til i fjor, da Ole Gunnar Solskjærs Molde tapte de fire første kampene, etter å ha vunnet serien de to årene før.

- Da var det ikke et ord om spillestilen og hva som hadde skjedd i Molde. Med vår historikk blir vi målt på en annen måte enn alle andre lag, men det lever vi godt med. Sånn er det å være i Rosenborg, sier Per Joar Hansen.

Ikke blaserte Fem poeng etter en - prestasjonsmessig - middels innledning på sesongen, tillater RBK-treneren seg å være fornøyd med.

- Vi kan ikke bli så blaserte at vi ikke kan glede oss over tre poeng selv når vi ikke er i dytten. Såpass ydmyke må vi være.

Per Joar Hansen er ikke uenig i at de var heldige som tok alle poengene hjemme mot Odd sist.

- Det var en jevn kamp, med tre-tre i målsjanser. Men vi skal ikke glemme at Odd er et meget godt lag i norsk målestokk, kanskje det beste laget gjennom vinteren, og de har bra kontinuitet. 

- Høyere nivå 2. påskedag møter de Bodø/Glimt borte - et Glimt-lag som mange eksperter mener er i stand til å slå hvem som helst. For Rosenborg er spillere som Ole Kristian Selnæs, Jonas Svensson og Pål André Helland tilbake fra skade, friskmeldinger som Per Joar Hansen mener vil løfte laget.

- Nå som vi får folk tilbake fra skade, vil vi klare å stabilisere oss på et høyere nivå, for det er ingen tvil om at vi ønsker å prestere bedre enn vi har gjort. Men man lykkes ikke med alt man prøver på.

- Kunne hatt null poeng Tre serierunder inn i 2014-sesongen mener RBK-treneren at det ikke er mulig å lese noe ut av tabellen ennå. Til det har svingningene vært for store jevnt over.

- Jeg har ikke fått med meg noen kamper med høy kvalitet i 90 minutter. Selv har vi gått fra det direkte svake til å prestere bra.

- Gullfavoritter som Strømsgodset og Molde ligger på de to øverste plassene?

- Ja, og det betyr at de har henholdsvis to og ett poeng mer enn oss. Det er ingen som jogger hjem seieren i Tippeligaen. Om vi analyserer våre tre kamper, så kunne vi hatt null poeng, med litt uflaks. Men vi kunne også hatt ni poeng, med litt flaks, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

- Tøffe tak Han tar ikke poeng for gitt i Bodø, heller.

- Det blir tøffe tak, som i alle kamper i Tippelipgaen, så vi må opp på et høyt nivå om vi skal ta tre poeng der oppe. Glimt har stor fart på begge kantene, og er et godt kontringslag, sier Per Joar Hansen.

Forsvarer Dorsin I går ble det klart at påtalenemnda ikke gir Mikael Dorsin noen form for straff, for det som ut av tv-bildene kan tolkes som et forsøk på å sparke Odds Herolind Shala i ansiktet med knottene.

Per Joar Hansen bekrefter at svensken dermed er i troppen til Glimt-kampen.

- Har dere vurdert noen form for intern straff etter episoden?

- Vi tar slike ting på ramme alvor. Jeg har snakket med Dorsin om situasjonen, og han har forklart at han gikk rundt da han ramla. Han sier at han fikk sjokk da han så hvor nære han var ansiktet til Shala da han skulle reise seg opp.

- Jeg stoler på spillerne mine, og alle vet at Dorsin ikke er en stygg spiller. Sånne episoder skjer i nesten hver kamp, sier Per Joar Hansen.

OFFENSIV: RBK-trener Per Joar Hansen tror på mer stabilitet i prestasjonene nå som han får flere tilbake fra skade. Foto: NTB Scanpix
OFFENSIV: RBK-trener Per Joar Hansen tror på mer stabilitet i prestasjonene nå som han får flere tilbake fra skade. Foto: NTB Scanpix Vis mer