Sa fra seg europatour-plassen for å redde rivalen

Ian Poulter måtte være med for å få spille Ryder Cup neste år.

UTROLIG GEST: Ian Poulter måtte spille ukens europatour-turnering i Hongkong for å ha muligheten til å spille Ryder Cup neste år. Amerikanske Rich Beem sa fra seg plassen for å redde den engelske golferen. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFP
UTROLIG GEST: Ian Poulter måtte spille ukens europatour-turnering i Hongkong for å ha muligheten til å spille Ryder Cup neste år. Amerikanske Rich Beem sa fra seg plassen for å redde den engelske golferen. Foto: Andrew Redington/Getty Images/AFPVis mer

Ian Poulter måtte spille ukens europatour-turnering i Hongkong for å ha muligheten til å spille Ryder Cup neste år. Amerikanske Rich Beem sa fra seg plassen for å redde den engelske golferen.

Først mandag innså Poulter hva som var i ferd med å skje. 39-åringen hadde falt ut av topp 50 på verdensrankingen, og han sto i fare for å miste medlemskapet på touren neste år.

Planen var å spille WGC-turneringen i Shanghai om to uker, men der får kun de 50 beste i verden spille. Dermed ville han i så fall kun stått bokført med 12 turneringer på europatouren i år. Det kreves 13 for å beholde tour-plassen.

Derfor satte Poulter seg på flyet til Hongkong tirsdag. Da han kom dit hadde han i utgangspunktet ikke en plass i startfeltet, men amerikanske Rich Beem ofret plassen for å gi Poulter en mulighet til å spille Ryder Cup neste år. Reglene sier nemlig at alle europeerne som spiller turneringen mellom USA og Europa må være medlem på europatouren.

- Jeg er veldig lei meg på Rich sine vegne. Han har vist storhet. Det var en fantastisk gest. Det er utrolig sjenerøst av ham å gjøre det, og jeg er så takknemlig for at han ga meg muligheten, sa Poulter.

Pass-problemer Til tross for en ujevn sesong, er briten overrasket over at han har falt så dramatisk på verdensrankingen.

- Jeg hadde ikke forventet å falle så mye. Det hadde så klart ikke skjedd om jeg hadde spilt bedre, men likevel har fallet de siste ukene vært drastisk. Det er en veldig spesiell situasjon som har gitt andre problemer. Jeg er bare takknemlig overfor alle som har hjulpet meg.

På toppen av det hele hadde han gitt fra seg passet for å få visum til Kina om to uker. Under to timer før han satte seg på flyet til Hongkong, fikk han passene.

- Hvis de hadde kommet litt senere, hadde jeg vært ferdig. Da hadde det ikke vært fysisk mulig for meg å rekke flyet og jeg ville gått glipp av starten på turneringen, sier Poulter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram