«Så fulgte Egil Olsen-årene - England ydmyket»

Britene frykter Drillo skal gi Hodgson marerittstart.

PLAGER ENGLAND: Landslagssjef Egil Drillo Olsen er en respektert og fryktet mann i England etter de tunge resultatene for britene mot Norge de siste 30 årene. Foto: Erling Hægeland/Dagbladet
PLAGER ENGLAND: Landslagssjef Egil Drillo Olsen er en respektert og fryktet mann i England etter de tunge resultatene for britene mot Norge de siste 30 årene. Foto: Erling Hægeland/DagbladetVis mer

Kjøp fotballabonnement og se Norge - England direkte på Dagbladet.no lørdag 20.45

(Dagbladet): Det har blitt nevnt nok ganger denne uka, men vi kan ta det en gang til: Egil Drillo Olsen har aldri tapt for England som norsk landslagssjef.

Det vet de selvfølgelig også i England. Og etter Drillos herjing med Graham Taylor på nittitallet frykter engelskmennene at 70-åringen i kveld skal gi Roy Hodgson en dårlig start i jobben.

Independent skriver om legenden Drillo at han er et «vist, gammelt hode som planlegger et nytt England-tap».

- Han hadde en fantastisk stall i sin første periode, spillere fra Manchester United, Liverpool, Tottenham. Han har ikke spillere som det nå lenger, men de tror på ham, og han får fram en sterk lagfølelse, sier Bryan King, som har flyttet til Norge, til avisa.

Skaper trøbbel
Independent minnes også langballene mot Jostein Flo på nittitallet, og slår fast at Olsens ideer om fotball ikke er blant de mest populære.

«England skal møte Norge fordi de minner om EM-motstander Sverige, men Norge har ingen Zlatan Ibrahimovic, og spiller mer direkte», slås det fast.

- Det er ikke så mye av det (langballene) nå, men grunnprinsippene er de samme. Olsen vil ha ballen framover raskt, de får den ut på kantene og inn i boksen. Mann for mann er England et bedre lag på papiret, men sånn har det vært i flere tiår, og de gir alltid England god kamp. Dødballene kan skape trøbbel for England, og også kontringene, sier Bryan King, og trekker fram Moa som Norges farligste spiller.

- Han er en god avslutter med begge beina. Han er ikke av samme klasse som Solskjær, men han kan minne litt om ham. Han gjør ikke mye utenfor boksen, men er rask nok til å skape problemer for forsvaret, sier King, som jobber med å sjekke skandinaviske spillere for Everton.

Ydmyket
Ikke siden 1963 har en engelsk landslagstrener tapt sin første kamp, men også Martin Samuel i Daily Mail advarer mot nye Drillos i kveld.

KOMMER FOR Å LÆRE: Roy Hodgson er mer opptatt av å lære laget sitt å kjenne enn resultatet på Ullevaal i kveld, men ingen i britisk presse vil la et eventuelt tap for Norge passere uten videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
KOMMER FOR Å LÆRE: Roy Hodgson er mer opptatt av å lære laget sitt å kjenne enn resultatet på Ullevaal i kveld, men ingen i britisk presse vil la et eventuelt tap for Norge passere uten videre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Flere britiske aviser har merket seg fotografiene som henger på veggene i Ullevaal Stadions ganger: Bilder fra den kvelden Maggie Thatchers gutter «took a helluva beating».

- Forrige gang England vant i Norge var før VM i 1966. Forrige gang England slo Norge i det hele tatt var i 1980. Etter den sesongen kom Egil Olsen-årene. England ydmyket eller tvunget til uavgjort, skriver Samuel.

- Lørdagens kamp er Roy Hodgsons første som England-manager, og Olsen står i veien hans igjen. Han tok over jobben for andre gang i januar 2009, åpnet med å slå Tyskland 1-0 i Düsseldorf, og har vunnet 19 av 32 så langt. Norge var ranket som nummer 59 i verden da Olsen tok over, i fjor var de nummer elleve, advarer Daily Mails utsendte.

Bekymringen er åpenbar: At Roy Hodgson skal få en dårlig start mot England-senkeren Drillo, og at usikkerheten skal bre seg i troppen og landet med noen få uker igjen til EM-start i Ukraina.

England mangler flere av sine beste spillere på Ullevaal i kveld, men stiller ifølge engelsk presse trolig på denne måten:

Robert Green - Phil Jones, Phil Jagielka, Joleon Lescott, Leighton Baines - James Milner, Scott Parker, Stewart Downing, Steven Gerrard, Ashley Young -Andy Carroll

COMEBACK: Independent slår fast at Drillo har hatt et mer lykket comeback enn det eksempelvis Kenny Dalglish fikk i Liverpool. Faksimile: Independents nettutgave.
COMEBACK: Independent slår fast at Drillo har hatt et mer lykket comeback enn det eksempelvis Kenny Dalglish fikk i Liverpool. Faksimile: Independents nettutgave. Vis mer