MELONER I LYSKEN: Øystein Pettersen forteller til NRK hvorfor han ble lagt inn på sykehus i oktober. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MELONER I LYSKEN: Øystein Pettersen forteller til NRK hvorfor han ble lagt inn på sykehus i oktober. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

«Så gikk jeg og pissa på kvelden. Da hadde jeg to store meloner i lysken»

Øystein Pettersen forteller.

(Dagbladet): For en måned siden ble langrennsløperen Øystein Pettersen (32) lagt inn på sykehus.

Nå forteller han til NRK hva som egentlig var galt.

- Dette var en søndag, jeg hadde vært dårlig i to dager. Så gikk jeg og pissa på kvelden. Da hadde jeg to store meloner i lysken, fylt med væske. Da jeg klemte på dem, forsvant de ned i låret. Så slapp jeg, og da kom de opp igjen. Da tenkte jeg at «fy søren, dette er ikke normalt». Så da jeg reiste jeg til legen, sier Petteren til NRK.

Dagbladet omtalte saken 4. oktober. Da opplyste Pettersen følgende:

- Avslutter uka med overnatting på Ahus, med lav puls og med en kropp som binder væske. Hva som er galt vet vi ikke enda, men siden fredag har kroppen vært i ubalanse. Ligger an til en rolig start på kommende uke. #ikkeoptimalt #stakelæll, skrev 32-åringen om innleggelsen i oktober.

Skal tilbake Senere oppdaterte Pettersen med følgende:

- Vi tror at kroppen ordner dette selv gjennom hvile, godt kosthold og kvalitetstid med familien, skrev Pettersen.

- Jeg er ikke bekymret, så da trenger ikke dere å være det heller.

I et intervju med NRK forteller OL-vinneren fra Vancouver at formen stadig blir bedre.

- Gi det et par uker nå, så blir det kjempebra. Blir det renn på Beitostølen i grønne omgivelser neste uke, håper jeg å gjøre et brukbart renn. Jeg har trent hele livet. Tre uker med litt vann i kroppen og ei god bok på senga, det skader meg ikke. Jeg forventer å være dritbra fra første stavtak i Ski Classics, sier Pettersen til NRK.

- Lav puls Den tidligere sprinteren har satset på langløp de siste sesongene.

- Det var ikke noe gærent med meg. Men jeg hadde ekstremt lav puls. Jeg lå og vaka på 24-25 mens jeg lå med EKG-måler, helt stille og rolig. Og det er jo ikke normalt, sier Pettersen til statskanalen.

Pettersen forteller at han la på seg ti kilo på to dager. I løpet av sykdomsperioden gikk han opp tolv kilo. Ifølge langrennsløperen lignet symptomene på noe som heter Rabdomyolose.

Wikipedia omtaler sykdommen slik:

«Rabdomyolyse er en tilstand der skjelettmuskler (tverrstripet muskulatur, gresk rhabdomyo) brytes ned raskt (nedbryting, gresk lysis) som følge av skader på musklene. Denne skaden kan være forårsaket av fysiske (for eksempel knusningsskade), kjemiske eller biologiske faktorer».