Så gjorde han det igjen: Suárez beit Chiellini

I frustrasjon over å ha blitt sperret.

TYDELIG MERKE: Med mindre han har et merkelig hakk der fra før, viser Giorgio Chiellini her fram et godt bevis for at det faktisk ble brukt tenner i situasjonen mot slutten av kampen. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB Scanpix
TYDELIG MERKE: Med mindre han har et merkelig hakk der fra før, viser Giorgio Chiellini her fram et godt bevis for at det faktisk ble brukt tenner i situasjonen mot slutten av kampen. Foto: Tony Gentile / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Uruguay-Italia 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Klokka 14.38 lokal tid skjedde det: Luis Suárez satte tennene sine i skuldra til Italias midtstopper Giorgio Chiellini under den avgjørende gruppespillkampen mellom Italia og Uruguay i Natal.

Dommeren fikk det imidlertid ikke med seg. Mens Chiellini forsøkte å vise bittmerket han hadde innenfor drakta, holdt Suárez seg til tennene, som om det hele var ufrivillig.

På instinkt TV-bildene tyder på at han har en svært dårlig sak. Og siden han er straffet for å ha bitt motspillere to ganger før, og dermed fått tilnavnet «Kannibalen», teller ikke historikken med ham heller.

Opptrinnet skjedde da Suárez, på stillinga 0-0, forsøkte å finne en posisjon inne i feltet foran Italias mål. Der sto det en massiv italiensk stopper, og som på et meget fiendtlig instinkt hogg Suárez til i skuldra hans.

NY BITTSKANDALE: Her holder Luis Suárez seg i gebisset - mens Giorgio Chiellini holder seg til skuldra. Den første, og sannsynligvis den største, skandalen i fotball-VM 2014 er et faktum. Foto: Javier Sorano / AFP / NTB Scanpix
NY BITTSKANDALE: Her holder Luis Suárez seg i gebisset - mens Giorgio Chiellini holder seg til skuldra. Den første, og sannsynligvis den største, skandalen i fotball-VM 2014 er et faktum. Foto: Javier Sorano / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Chiellini løp mot dommeren mens han dro ned halslinningen. Den uruguayanske innbytteren Gaston Ramirez forsøkte da å skjule det hele ved å dra trøya til motstanderen over det synlige merket. Til slutt måtte bare Chiellini akseptere at episoden ikke fikk konsekenser.

Ikke i selve kampen, i alle fall.

Tredje gang Sist det skjedde, var for halvannet år siden. Da klikket han etter en duell med Chelseas Branislav Ivanovic, tenna grov seg inn i forsvarerens hånd, og Liverpool-spissen fikk ti kampers karantene av FA.

I Nederland ble det sju kamper på grunn av samme voldsbruk på fotballbanen i 2010.

Ingen av de to foregående biteepisodene ble heller oppdaget av dommerne, men av straffene ser vi at det på ingen måte trenger å være formildende i etterkant.

AKTIV SKULDER?  Luis Suárez hadde sin egen måte å håndtere situasjonen på. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix
AKTIV SKULDER? Luis Suárez hadde sin egen måte å håndtere situasjonen på. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Dette er ikke det eneste Suárez har gjort av skurkestreker: Uruguays nummer 9 ble også ilagt åtte kampers karantene for rasistiske utsagn mot Manchester Uniteds Patrice Evra høsten 2011.

Uruguay videre Like etter situasjonen i dagens kamp tok for øvrig Uruguay ledelsen ved Diego Godin, og det ble også vinnermålet. Da var Italia for lengst redusert til ti mann, etter at Claudio Marchisio ble idømt et diskutabelt rødt kort.

Og nå er de utslått, mens Uruguay skal spille åttendedelsfinale. At Luis Suárez får være med der, virker svært tvilsomt. For disse TV-bildene vil nok FIFA studere i timene som kommer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer