JUBLET: Lucie Safarova og Barbora Strycova (bildet) slo overraskende ut Serena og Venus Williams. Foto: Jeff Swinger-USA TODAY Sports
JUBLET: Lucie Safarova og Barbora Strycova (bildet) slo overraskende ut Serena og Venus Williams. Foto: Jeff Swinger-USA TODAY SportsVis mer

Så glad ble hun da verdens beste tennissøstre ble slått ut

Serena og Venus Williams får ingen fjerde OL-tittel sammen i Rio de Janeiro. Søstrene tapte for Lucie Safarova og Barbora Strýcová i 1. runde i double.

Dagen etter at en virussyk Venus røk ut av singleturneringen ble det nederlag også i double. Tsjekkerne vant 6-3, 6-4.

Williams-søstrene vant OL-gull sammen i 2000, 2008 og 2012.

Tidligere lot Serena Williams seg inspirere av vinden som førte til utsettelser på tennisarenaen og blåste motstanderen av banen i single.

Den 34-årige verdenseneren er tittelforsvarer også i single og kan fortsatt oppnå sitt femte OL-gull. Hun beseiret Daria Gavrilova 6-4, 6-2.

Kraftig vind var en utfordring i mange idretter søndag, også tennis. Seil og bannere på arenaen blåste ned, og kampene på de fleste baner ble forsinket halvannen time.

– Det var veldig intenst. Jeg var litt bekymret for forsinkelser, men jeg er glad for å ha tatt meg videre, sa Williams.

Favorittseirer

Også mennenes tittelforsvarer Andy Murray tok seg videre i vinden søndag. Briten vant 6-3, 6-2 over serberen Viktor Troicki. Det var hans første kamp siden Wimbledon-triumfen for fire uker siden.

– Jeg var litt nervøs fordi det er lenge siden jeg har spilt på hardcourt, og forholdene var ikke enkle, men det gikk bra. Det var en god start, sa Murray.

Rafael Nadal gjorde comeback etter en håndleddsskade som har satt ham utenfor siden Roland-Garros, men han vant lett 6-2, 6-1 over Federico Delbonis og erklærte at skaden ikke lenger plager ham.

– Jeg vil ikke snakke mer om det, sa han.

Uenig

På centercourten, som er under tak, gikk spillet etter programmet, men ikke alle var enige i det. Heller ikke brasilianeren Thomaz Bellucci, som avanserte da hans tyske motstander Dustin Brown måtte trekke seg etter å ha tråkket over.

– Det var nesten umulig å spille. Jeg forstår ikke hvordan de kunne la kampen spilles. Jeg har aldri spilt under slike forhold. Vinden var så kraftig at det var umulig å spille som vanlig, sa Bellucci, som er en god venn av Brown.

I heisen

Senere søndag skal Andy Murray, Novak Djokovic og Rafa Nadal etter planen spille sine 1.-rundekamper.

Djokovic møter Juan Martin del Potro, som fikk alt annet enn ideell oppladning da han søndag satt fast 40 minutter i en ødelagt heis i utøverlandsbyen.

En tennisspiller som ikke kommer på banen er Hsieh Su-wei fra Taiwan. Hun trakk seg søndag fra OL etter en krangel med sitt nasjonale tennisforbund. Hsieh ble erstattet av Lucie Hradecká, men hun ble feid rett ut av Caroline Wozniacki, som vant 6-2, 6-2.

(NTB)