Så glad ble Skofterud for stafettseier

Vant foran Tyskland.

Vibeke Skofterud avgjorde da Norge vant kvinnenes verdenscupstafett i langrenn i Davos søndag, 4,4 sekund foran Tyskland.

På det norske laget gikk Kristin Mürer Stemland, Therese Johaug, Kristin Størmer Steira og ankerkvinne Skofterud, som avgjorde inne på stadion.

Russland ble nummer tre, slått av Norge med 12,6 sekund.

Therese Johaug brakte Norge tilbake i tetsjiktet i søndagens verdenscupstafett i langrenn for kvinner.

– Jeg smelte til fra start. Det var bære eller briste, og jeg tok sjansen på ikke å stivne. Det gjorde jeg heller ikke, sa Therese Johaug til NTB etter den meget sterke klassiske etappen.

Norge lå på 7.-plass etter Kristin Mürer Stemlands startetappe, men Johaug sto for en fin opphenting på de neste fem klassiske kilometerne.

– Jeg tapte nok litt i det lette partiet mot mål, fortsatte Johaug, som var ute etter revansj søndag. Hun var misfornøyd etter 20.-plass på lørdagens 10 kilometer klassisk.

– Det løpet irriterte meg. Også da tapte for mye i lette partier. Jeg har tydeligvis litt å jobbe med i årene som kommer, sa hun.

SÅ GLAD: Ankerkvinne Vibeke Skofterud jubler i det hun krysser målstreken først. Foto: AFP
SÅ GLAD: Ankerkvinne Vibeke Skofterud jubler i det hun krysser målstreken først. Foto: AFP Vis mer

I Davos debuterte jenta fra Dalsbygda i Østerdalen 3. februar i år. Med 33.-plass holdt det ikke til verdenscuppoeng.

Søndag var hun med å vinne for Norge i det fasjonable vintersportsstedet nordøst i Sveits.

(NTB)

<B>NORSK JUBEL:</B> For Norge gikk foruten Skofterud også Kristin Mürer Stemland, Therese Johaug og Kristin Størmer Steira.