Så glad ble Tottenham-spillerne da marerittet endelig tok slutt

Dansk helt mot Southampton.

SCORET: Christian Eriksen banket inn 1-0 for Tottenham, etter en lekker assist av Nacer Chadli. AFP PHOTO/IAN KINGTON
SCORET: Christian Eriksen banket inn 1-0 for Tottenham, etter en lekker assist av Nacer Chadli. AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

• Tottenham - Southampton 1-0 (1-0)

(Dagbladet): En markkryper fra Christian Eriksen etter 40 spilte minutter var i ettermiddag nok til å sikre Tottenham seieren mot formsterke Southampton.

Dansken avsluttet et nydelig angrep, regissert av Emanuel Adebayor og Nacer Chadli, med å banke ballen i hjørnet fra nesten 20 meter.

Jubelscenene som fulgte viste hvilken betydning scoringen hadde. Etter to seire på sesongens to første kamper, hadde ikke Mauricio Pochettinos mannskap plukket mer enn to poeng på de fire seineste.

Sliteseier Dagens motstander kom derimot til White Hart Lane med selvtilliten fra fire strake trepoengere i ryggen. Det var likevel lite ute på den grønne, kortklipte gressmatta som tydet på at forskjellen var så stor som tabellen tilsa.

Et tilsynelatende topp motivert og konsentrert Tottenham-lag kjempet iherdig for seieren. 

Etter Eriksens ledermål, fortsatte hjemmelaget å kjøre kampen. En nydelig overgang burde også resultert i en ny scoring, men Chadli klarte ikke sette sin femte scoring for sesongen da han kun traff stangen alene med Southampton-keeper Fraser Forster.

Mane-miss Ronald Koeman hadde imidlertid ikke lyst til å reise fra London uten et eneste poeng. Midtveis i 2. omgang så det også ut til at den nederlandske trenerens pauseprat endelig begynte å gi utslag. 

For litt etter litt kjempet Southampton seg inn i kampen, med Dusan Tadic og Sadio Mané blant de mest toneangivende spillerne.

Sistnevnte fikk også en gedigen mulighet til å kvittere for gjestene, men klarte på nærmest mirakuløst vis å sette ballen utenfor mål fra bare fem meter like før slutt.

Claus Lundekvams tidligere klubb ligger likevel fremdeles på en råsterk 3.plass i Premier League, mens Tottenham nå er inne blant topp seks etter sin første seier på fem kamper.