LUFTIG: Nicki Bille Nielsen prøver en brasse, men klarte ikke hindre at Start tok med seg et poeng hjem fra Lerkendal i kveld. Det var trøndernes første poengtap for sesongen.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
LUFTIG: Nicki Bille Nielsen prøver en brasse, men klarte ikke hindre at Start tok med seg et poeng hjem fra Lerkendal i kveld. Det var trøndernes første poengtap for sesongen. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

Så glapp det for RBK

Årets første baklengs ga årets første poengtap.

LERKENDAL (Dagbladet): Tre og et halvt minutt før slutt sprakk nullen for RBK og Alexander Lund Hansen da Espen Børufsen plutselig fikk ballen inne i feltet og fikk satt den i mål via Per Verner Rønning.

Rosenborg hadde med dette egentlig fått som fortjent i denne kampen, en kamp hvor de var langt unna sitt toppnivå. Ballen gikk for sakte og for upresist, og sjanser var det lite av.

Rosenborg-trener Per Joar Hansen var ikke overrasket over den sene utlikningen.

- Det lå litt i lufta, jeg synes vi spilte en dårlig kamp. Vi hadde dårlig aggressivitet, liten vilje til løp, og Start var freidige og hadde tro på det de kom hit for å gjøre. Det er ikke ufortjent at de tar med seg poeng i dag, sier Hansen til TV 2.

Tarik-mål
Rosenborg tok imidlertid ledelsen tidlig.

Scoringen kom etter et bra slått frispark fra Tobias Mikkelsen. Start fikk klarert, men bare rett i beina til Tarik Elyounoussi som kom i full fart og satte ballen langs gresset og ned i hjørnet forbi Håkon Opdal.

Men tross den tidlige ledelsen klarte ikke Rosenborg å koble noe skikkelig grep om kampen. Start forsvarte seg bra og kom også til store sjanser. Først da Per Verner Rønning rotet fælt etter 15 minutter slik at Matthias Vilhjalmsson fikk snappe ballen og skyte i stolpe og ut.

Like etter hadde Tarik Elyounoussi en kjempemulighet, men skjøt upresset over fra 11-12 meter.

- Vi gjør ingen god kamp i dag. Vi håpet å få med oss tre poeng. Det blir en tung dag, vi kommer ikke med fra starten av. Vi må lære, for alle kamper er ikke like. Fint å kunne få en sånn kamp også, sier målscorer Tarik Elyounoussi til TV 2.

Start-sjanser
Men Start ga seg ikke og fikk sin største mulighet etter knappe halvtimen da Vilhjalmsson traff metallet igjen — denne gang med hodet i tverrligger.

- Jeg tror litt av nøkkelen var at vi angrep like mye som RBK i første omgang. De ble slitne de også etterhvert. Jeg tror det er vår fortjeneste at vi ikke får mer massivt trykk mot oss. De hadde mer ball i 2. omgang, men ikke så voldsomt og ofte ufarlig, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til TV 2.

Ellers var det en rotete første omgang hvor det skjedde lite på Lerkendal.

Etter pause åpnet det friskt fra hjemmelaget. Elyounoussi var på farten igjen allerede etter to minutter etter et langt innkast fra Mix Diskerud. Fra kort hold pirket landslagsspilleren via et Start-bein og ut til corner.

Men Start prøvde og prøvde, men det tok lang tid før de lyktes i å komme til store sjanser.

Selv frispark i flott posisjon 20 meter fra mål endte uten å være farlig. Jesper Mathisen har vanligvis krutt i støvlene, men på frisparket etter 82 minutter kunne Alexander Lund Hansen holde ballen i fast grep.

Selvmål?
Men så lyktes de altså til slutt i et angrep som burde vært klarert tidligere. Og da Espen Børufsen først fikk lagt ballen på venstrefoten inne i feltet traff han bra, selv om Per Verner Rønning hjalp ballen i nettet da han prøvde å klarere.

- Utrolig skuffende. For dårlig av oss, rett og slett. Det er mye å sette fingeren på. Vi hadde dårlig tempo, lite bevegelse. Det er for dårlig på alle plasser i dag, sier ulykkesfuglen Rønning til TV 2.

Alt i alt var det en skuffende kamp på Lerkendal. Start er nok godt fornøyd med sin plan og sin gjennomføring av den, mens Rosenborg skuffet både seg selv og 15.662 tilskuere på tribunen.