- Så grovt at det ble pinlig i hele matsalen

Mari Hemmer ble selv kalt «feit» av Peter Mueller.

HAR SELV VÆRT I KONFLIKT MED MUELLER: Mari Hemmer havnet i en offentlig skittentøysvask med Peter Mueller i 2007. Hun sier samarbeidet med amerikaneren er greit i dag, men at trakasseringen av Maren Haugli også påvirker hennes forhold til Mueller. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
HAR SELV VÆRT I KONFLIKT MED MUELLER: Mari Hemmer havnet i en offentlig skittentøysvask med Peter Mueller i 2007. Hun sier samarbeidet med amerikaneren er greit i dag, men at trakasseringen av Maren Haugli også påvirker hennes forhold til Mueller. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): I dag bestemmer Norges Skøyteforbund seg for om Peter Mueller skal sparkes eller ikke.

55-åringen, som har vært trener for det norske landslaget i seks år, er i hardt vær etter seksuell trakassering av Maren Haugli.

Haugli er imidlertid ikke den første skøytejenta som har kommet på kant med Mueller. Mari Hemmer havnet i en offentlig skittentøysvask med amerikaneren i 2007.

Og som Hauglis venninne tar hun sterk avstand fra det Mueller sa rundt middagsbordet forrige måned. Hun hadde forlatt matsalen da ordene falt, men flere i den norske troppen og noen av verdens fremste skøyteløpere var til stede.

- Han sa noe som var så stygt og grovt at det ble pinlig i matsalen. Men det er ikke noe jeg ønsker skal komme ut til hele Norge, sier Hemmer til Dagbladet.

Ble kalt feit

Det var for drøye to og et halvt år siden Hemmer hevdet at amerikaneren hadde stemplet henne som feit, etter at hun ikke ble tatt ut til verdenscupløp i Erfurt og høydeopphold i Salt Lake City. - Han sa at «hun feite der kommer aldri på laget mitt», sa Hemmer, mens Mueller kalte det hele en heksejakt. Året etter la han seg også til å «sove» på tribunen mens Hemmer gikk. - Hvordan er forholdet ditt til Mueller i dag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer