Sa han brakk beina da han reddet nevøen fra å drukne

Nå skal historien om heltedåden undersøkes.

STJERNESPILLER OG HELT: Josh Shaw er kaptein på collegelaget til Universitetet i Southern California, og en betrodd mann. Nå sås det imiderltid tvil om han virkelig brakk beina da han forsøkte å redde sin egen nevø fra drukningsdøden. Foto: AP /Eric Risberg/ NTB Scanpix
STJERNESPILLER OG HELT: Josh Shaw er kaptein på collegelaget til Universitetet i Southern California, og en betrodd mann. Nå sås det imiderltid tvil om han virkelig brakk beina da han forsøkte å redde sin egen nevø fra drukningsdøden. Foto: AP /Eric Risberg/ NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Lagkapteinen på det amerikanske collegefotball-laget Southern California, Josh Shaw, er ute i lang tid etter at han brakk begge beina forrige helg.

Ifølge Shaw selv skjedde det han på heltemodig vis hoppet fra en balkong og ned på betongen et par meter under, for å redde nevøen som akkurat hadde falt i bassenget.

Nevøen Carter kan ikke svømme, og med brudd i begge beina fikk Josh kravlet seg ut i bassenget, hentet gutten opp av vannet, og med det skal han ha reddet livet hans.

Nasjonal oppmerksomhet Historien vakte voldsom oppsikt i USA da Shaw fortalte den til universitetes egen nettside mandag.

- Jeg ville gjort det igjen, for hvem som helst, det var ikke bare fordi han var nevøen min, sa Shaw mandag, og fikk voldsom skryt av treneren for heltedåden.

- Det var heroisk av Josh å sette til side sin egen sikkerhet, men det er den typen menneske han er, var noen av lovordene trener Steve Sarkisian sendte med Shaw inn i restitusjonen.

Sjekkes ut Men så begynte det å dukke opp alternative forklaringer på beinbruddene, inkludert et innbruddsforsøk hos en dame som skal være Shaws kjæreste. Ikke minst skal signalementet på innbruddstyven stemme forbausende godt overens med Shaws utseende, men en talskvinne for Los Angeles-politiet benekter at de mistenker Shaw.

- Den mistenkte er ikke Shaw. Tilfeldigvis matcher signalementet, men ingen har pekt ham ut som mistenkt, sier Sara Faden.

Universitetet tar likevel påstandene om at heltehistorien ikke er helt sann på alvor. Selv om ikke trener Sarkisian føler han har noen som helst grunn til å tvile på Shaws egen historie, bekrefter han at de ved skolen gjør sine egne undersøkelser.

- Vi mottok noen henvendelser om sannhetsgehalten i historien hans. Vi sjekker det. Vi gjør det vi må med denne saken akkurat nå, sier han til USA Today.