Sa han brakk beina da han reddet nevøen fra å drukne

Nå skal historien om heltedåden undersøkes.

STJERNESPILLER OG HELT: Josh Shaw er kaptein på collegelaget til Universitetet i Southern California, og en betrodd mann. Nå sås det imiderltid tvil om han virkelig brakk beina da han forsøkte å redde sin egen nevø fra drukningsdøden. Foto: AP /Eric Risberg/ NTB Scanpix
STJERNESPILLER OG HELT: Josh Shaw er kaptein på collegelaget til Universitetet i Southern California, og en betrodd mann. Nå sås det imiderltid tvil om han virkelig brakk beina da han forsøkte å redde sin egen nevø fra drukningsdøden. Foto: AP /Eric Risberg/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lagkapteinen på det amerikanske collegefotball-laget Southern California, Josh Shaw, er ute i lang tid etter at han brakk begge beina forrige helg.

Ifølge Shaw selv skjedde det han på heltemodig vis hoppet fra en balkong og ned på betongen et par meter under, for å redde nevøen som akkurat hadde falt i bassenget.

Nevøen Carter kan ikke svømme, og med brudd i begge beina fikk Josh kravlet seg ut i bassenget, hentet gutten opp av vannet, og med det skal han ha reddet livet hans.

Nasjonal oppmerksomhet Historien vakte voldsom oppsikt i USA da Shaw fortalte den til universitetes egen nettside mandag.

- Jeg ville gjort det igjen, for hvem som helst, det var ikke bare fordi han var nevøen min, sa Shaw mandag, og fikk voldsom skryt av treneren for heltedåden.

- Det var heroisk av Josh å sette til side sin egen sikkerhet, men det er den typen menneske han er, var noen av lovordene trener Steve Sarkisian sendte med Shaw inn i restitusjonen.

Sjekkes ut Men så begynte det å dukke opp alternative forklaringer på beinbruddene, inkludert et innbruddsforsøk hos en dame som skal være Shaws kjæreste. Ikke minst skal signalementet på innbruddstyven stemme forbausende godt overens med Shaws utseende, men en talskvinne for Los Angeles-politiet benekter at de mistenker Shaw.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer