ANGRER: Luleå-trener Petter Lasu Nilsson. Foto: NTB Scanpix
ANGRER: Luleå-trener Petter Lasu Nilsson. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ishockey:

Sa han «kunne drept noen» i sinne direkte på tv. I tårer da han ba om tilgivelse

Petter Lasu Nilsson angrer.

(Dagbladet): Luleå-trener Petter Lasu Nilsson var mer enn rasende da laget hans ble slått ut av SM-sluttspillet etter en tvilsom annullering.

- Kast dommeren til helvete, gi meg bøter om dere vil, det er så jævlig dårlig. Du forstår ikke hvor skuffet jeg er, jeg kunne drept noen i dette tilfellet, sa treneren på direkten på C More etter kampen, en reaksjon som vakte sterke reaksjoner i nabolandet.

Angrer utrolig mye

Nilsson ble jevnt over slaktet for ordvalget i intervjuet, og i går ba Luleå-treneren om unnskyldning i tårer, skriver Expressen.

- Det har vært en vanskelig natt og formiddag. Jeg angrer utrolig mye på ordvalget. Jeg elsker Luleå Hockey over alt annet, og vil ikke på noen måte ødelegge for sporten, sier Nilsson.

- Det var det jeg følte innerst inne, og det var ikke vondt ment mot noen yrkesgruppe. Ordvalget mitt var ikke riktig, men jeg får ikke gjort noe med det. Jeg skulle ønske de hadde intervjuet det seirende motstanderlaget i stedet for å komme til meg som hadde en så følelsesmessig avslutning på kampen - men jeg må klare bedre enn dette, sier treneren.

Han legger til at han står ved uttalelsene om at han skal slutte som trener, men det er av flere årsaker.

- Det er mange ting. En ting er at man faktisk sliter døgnet rundt året rundt og vil at det skal bli et så bra produkt av denne hockeyen som mulig. Men så har jeg også lyst til å gjøre andre ting, sier Petter Lasu Nilsson.

Overtramp

C More-intervjuer Lena Sundquist og kollegene ble sittende sjokkerte igjen etter Nilssons tirade på skjermen.

- Det var ikke riktig av ham, det er klart det er et overtramp på flere nivåer, sier hun til Expressen i etterkant.

- Det man selv tenker over er om man kunne avsluttet det tidligere, og det var jo det vi prøvde å gjøre og få ham bort fra den situasjonen, sier Sundquist, som ikke rakk å stille mange spørsmål til den rasende treneren.