«Så han var fornøyd. Det var gøy. Det er han jeg vil jobbe for.»

Henning Solberg (31) kan i dag få sitt gjennombrudd i internasjonal rally.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAGFORS/KARLSTAD (Dagbladet): Storebror Solberg var en lykkelig mann i går. Etter år med slit har 31-åringen fått sin store sjanse blant de store gutta. Og han bruker den godt. Etter 13 av 19 fartsetapper i Rally Sverige ligger han på en 6. plass sammenlagt.

- Dette er den kuleste dagen jeg har opplevd. Dette er deilig, sier Henning Solberg.

- Imponerer

Henning skal i år kjøre en rekke VM-runder for Peugeots farmerlag Bozian. Drømmen er å bli fabrikkfører som broren Petter. En av dem som kan gi ham muligheten, er Peugeot-sjef Corrado Provera.

- Henning er i ferd med å vise sitt potensial. Han imponerer. Han er rask og målbevisst. En veldig god begynnelse, sier Provera til Dagbladet.

- Men du får ikke meg til å si at Henning kan bli fabrikkfører med en 6. plass etter 13 av 19 etapper i Rally Sverige, sier italieneren.

Provera understreker at Peugeot ikke kan satse på førere som ikke leverer gode resultater over tid.

- Henning må få tid til å lære å kjøre i World Rally. Det er i hans egen interesse at han ikke blir presset for hardt. Det kan føre til at han begynner å gjøre feil, sier Corrado Provera.

Dagbladet møtte Henning, kartleser Cato Menkerud og trener Per Kristian Lundefaret i går kveld. Da slappet de av i boblebadet på hotellet i Karlstad. Og Henning likte å høre Peugeot-sjef Proveras vurdering.

- Så Provera var fornøyd? Det var gøy. Det er han jeg vil jobbe for etter hvert, sier Henning.

Vil vinne i Sverige

I går fikk Henning Solberg endelig snøen han har ventet på. Men da den kom, var den ikke bare en fordel for Spydeberg-føreren. Han måtte nemlig starte som fjerde bil. Dermed måtte han «brøyte» vei for de beste førerne.

- Hadde jeg kunnet kjøre lenger bak, så kunne jeg virkelig vært med på å kjempe om de beste tidene, sier Henning Solberg - og når han en dag får lov til det, vet han hva han vil:

- Målet mitt er å vinne Rally Sverige en gang i framtida, sier Henning Solberg.

BOBLET: Henning Solberg, kartleser Cato Menkerud (t.v.) og trener Per Kristian Lundefaret kunne i går slappe av med god samvittighet etter en lang dag. - Jeg legger meg kvart over ni. Og da sovner jeg som en stein, sier Henning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer