«Så han var fornøyd. Det var gøy. Det er han jeg vil jobbe for.»

Henning Solberg (31) kan i dag få sitt gjennombrudd i internasjonal rally.

HAGFORS/KARLSTAD (Dagbladet): Storebror Solberg var en lykkelig mann i går. Etter år med slit har 31-åringen fått sin store sjanse blant de store gutta. Og han bruker den godt. Etter 13 av 19 fartsetapper i Rally Sverige ligger han på en 6. plass sammenlagt.

- Dette er den kuleste dagen jeg har opplevd. Dette er deilig, sier Henning Solberg.

- Imponerer

Henning skal i år kjøre en rekke VM-runder for Peugeots farmerlag Bozian. Drømmen er å bli fabrikkfører som broren Petter. En av dem som kan gi ham muligheten, er Peugeot-sjef Corrado Provera.

- Henning er i ferd med å vise sitt potensial. Han imponerer. Han er rask og målbevisst. En veldig god begynnelse, sier Provera til Dagbladet.

- Men du får ikke meg til å si at Henning kan bli fabrikkfører med en 6. plass etter 13 av 19 etapper i Rally Sverige, sier italieneren.

Provera understreker at Peugeot ikke kan satse på førere som ikke leverer gode resultater over tid.

- Henning må få tid til å lære å kjøre i World Rally. Det er i hans egen interesse at han ikke blir presset for hardt. Det kan føre til at han begynner å gjøre feil, sier Corrado Provera.

Dagbladet møtte Henning, kartleser Cato Menkerud og trener Per Kristian Lundefaret i går kveld. Da slappet de av i boblebadet på hotellet i Karlstad. Og Henning likte å høre Peugeot-sjef Proveras vurdering.

- Så Provera var fornøyd? Det var gøy. Det er han jeg vil jobbe for etter hvert, sier Henning.

Vil vinne i Sverige

I går fikk Henning Solberg endelig snøen han har ventet på. Men da den kom, var den ikke bare en fordel for Spydeberg-føreren. Han måtte nemlig starte som fjerde bil. Dermed måtte han «brøyte» vei for de beste førerne.

- Hadde jeg kunnet kjøre lenger bak, så kunne jeg virkelig vært med på å kjempe om de beste tidene, sier Henning Solberg - og når han en dag får lov til det, vet han hva han vil:

- Målet mitt er å vinne Rally Sverige en gang i framtida, sier Henning Solberg.

BOBLET: Henning Solberg, kartleser Cato Menkerud (t.v.) og trener Per Kristian Lundefaret kunne i går slappe av med god samvittighet etter en lang dag. - Jeg legger meg kvart over ni. Og da sovner jeg som en stein, sier Henning.