OPPTUR: Rikard Norling har fått en opptur etter tida i Brann. Foto: NTB Scanpix
OPPTUR: Rikard Norling har fått en opptur etter tida i Brann. Foto: NTB ScanpixVis mer

Rikard Norling om Brann-nedturen

- Så hopper jeg over gjerdet og inn i massen. Stort sett er jeg klar for å ta imot fysisk vold

Rikard Norling fikk sparken i Brann. Han mener det var det beste som kunne hende ham som fotballtrener, men skryter uhemmet av klubben.


Nå leder han AIK med suksess og ser ut til å sikre tredjeplassen bak Norrköping og Malmö FF i Allsvenskan.

I et stort intervju med Aftonbladet gir han Brann mye plass.

26. november 2014 tapte Brann kvalkampen mot Mjøndalen og rykket ned. Norling hadde i mars samme år våget seg ut på å snakke om «Brann som en mulig gullkandidat».

Fallet var langt og brutalt.

- Det er ti minutter igjen av kampen, og vi ligger under klart. Jeg står foran faktumet at jeg har spilt et lag ned en divisjon. Hvordan går du videre? Hvordan håndterer du den prosessen? sier Norling.

Juling?

- Bak meg til høyre står alle våre fans. Jeg kjenner at jeg vil inn til dem og vise at jeg ikke stikker av med halen mellom beina som en feiging. Så hopper jeg over gjerdet og inn i massen. Stort sett er jeg klar for å ta imot fysisk vold.

- Hva hendte?

- De syntes jeg skulle gå derfra fordi jeg hadde gjort dem ille. De ville ikke ha meg der, men jeg kjente likevel at jeg i hvert fall hadde gjort det.

Norling fortsatte inn mot en ny sesong, men i slutten av mai kom 1-4-nederlaget for Levanger. Da var løpet kjørt for ham.

- Alle behøver å få sparken en gang iblant. Da må man se seg selv i speilet. Snøballen hadde begynt å rulle, og den bare fortsatte. Jeg kunne uansett ikke stoppe den.

Norling skryter likevel av oppholdet i Norge.

- Menneskene i Brann var fantastiske. Klubben var vakker som satan.

(NTB)