Maktkampen i norsk idrett:

Sa hun skulle få fram jentene: Satser heller på gamle menn

Her er noen av tallene som viser at norsk idrett står mye sterkere enn kulturministeren og de andre kritikerne påstår.

KALLET: IOC-president Thomas Bach vil ha kulturminister Linda Hofstad Helleland til å skaffe flere internasjonale kvinnelige idrettsledere. Da passer det dårlig å velge en lukket, selvioppnevnt gruppe med bare eldre menn som rådgivere. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
KALLET: IOC-president Thomas Bach vil ha kulturminister Linda Hofstad Helleland til å skaffe flere internasjonale kvinnelige idrettsledere. Da passer det dårlig å velge en lukket, selvioppnevnt gruppe med bare eldre menn som rådgivere. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIST vinter trodde kulturminister Linda Hofstad Helleland at hun fikk et kall fra president Thomas Bach i den internasjonale olympiske komite om å gjøre noe med kvinneandelen blant idrettsledere over hele verden:

- Det er pinlig for likestillinglandet Norge, sa hun dengang etter å ha fått vite at bare 20 prosent av de som sitter med makt i de enkelte idretten, er kvinner.

Der hadde kulturministeren helt rett. Derfor er det rart at hun forrige uke ønsket en selvoppnevnt gruppe rådgivere spesielt velkommen i forsøket på å tvinge fram en ny idrettspolitikk i strid med et presset Norges Idrettsforbund.

Gruppa er på ni medlemmer.

Alle gamle menn.

DET er mye annet rart enn kjønnsammensetningen ved denne gjengen under ivrig ledelse av tidligere toppidrettsjef Bjørge Stensbøl. Den har for eksempel plutselig satt i gang sin egen eldrerevolusjon mot den demokratiske styringen av norsk idrett.

I et år som har vært preget av åpenhetsdebatt innen idrettsbevegelsen, er det underlig at noen tidligere maktpersoner bare kan danne en kompisgruppe på tvers av det vanlige idrettsdemokratiet for så å bli invitert inn til kulturministeren som de vise menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer