- Så ikke det som skjedde før jeg var tilbake i USA

FIS-delegaten om hvorfor han ikke reagerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mange har stusset over hvordan FIS kunne lukke øynene for det som skjedde den siste kilometeren da Sandra Hansson sikret seieren i König Ludwig Lauf.

Nå forklarer FIS-delegat Bob Gross hvorfor han ikke reagerte på sperretaktikken fra den svenske jenta.

- Det korte svaret er at det ikke kom noen protest. Jeg var i målområdet gjennom hele ettermiddagen, bortsett fra én time tidligere på dagen. Ingen nevnte dette for meg. Jeg var til stede under premieseremonien, og heller ikke da var det noen som sa noe. Mannen som delte ut premiene var Hans Reicherl, som har vært øverste leder for konkurransen i årevis. Han var også tilgjengelig, men det kom ingen protest. Jeg møtte til og med arrangøren dagen etter. Heller ikke da hørte jeg noe som helst, sier han til Dagbladet.

- Men du kunne vel grepet inn uten at det ble lagt inn protest?

- Vi kunne gjort det det, om vi kjente til det som skjedde. Ingen av oss fikk det med seg. Jeg har jo skjønt at det har blitt masse oppstyr i etterkant. TV-kameraene fanget det oppe, men ingen sa noe til oss. Jeg så det ikke før jeg kom tilbake til USA, sier han.

- Ser han på skirenn?
Team Xtrapersonell-sjef Nils Marius Otterstad - som opprinnelig var en av Ski Classics-sjefene som straffet Hansson på stedet - synes forklaringen er merkelig.

- Ser han på skirenn, eller sitter han bare på et kontor? FIS-representanten må ha vært den eneste i Garmisch som ikke så selve skirennet, sier han til Dagbladet.

Men Gross har altså sett TV-bildene av den intense innspurten mellom Hansson og sveitiske Seraina Bender i etterkant. Så hva tenker han nå?

- Det vil jeg ikke kommentere. Rennet er over. Det er visst lagt inn en protest til FIS. Etter det jeg er blitt fortalt vil den bli avvist, sier han.

- Har ikke noe med FIS å gjøre
Som formann i FIS' langrennskomité har Vegard Ulvang reagert skarpt på at Ski Classics agerte som domstol og straffet Hansson i etterkant. Ulvang har pekt på at det bare er en FIS-oppnevnt jury som kan ta slike avgjørelser.

- Hvordan reagerer du på at Ski Classics grep inn?

- De har sitt eget system, som ikke har noe å gjøre med vår maratoncup, svarer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer