- Så ikke mitt første seriemål

Alt gikk rette vei for Pål Steffen Andresen, bortsatt fra at LSKs midtstopper aldri fikk sett at sleivsparket fra 65 meter gikk i mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle spillerne som sto mellom meg og målet hindret meg i å se at det ble mål. Jeg var kanskje den som ble mest overrasket over mitt livs første tippeligamål, gliser Pål Steffen Andresen etter tidenes merkeligste scoring på Røkkeløkka.

- Mål er mål

- Det var meningen å nå Magnus Powell med en langpasning. Den ble litt for hard og gikk over Magnus. Jeg trodde aldri det skulle bli mål, sier Andresen.

Det tok to-tre sekunder fra sleivsparket ble tatt 10-15 meter inne på LSKs banehalvdel til ballen lå i mål. Moldes midtstopper Marcus Andreassen og Magnus Powell gikk opp i en luftkamp om ballen litt utenfor 16-meteren, men ingen rakk opp. Banen på Røkkeløkka er 52,5 meter til midten. Lykketreffet kom fjernt og litt skrått i forhold til målet.

Scoringen kan ikke betegnes som en målsjanse, i beste fall som en målgivende pasning. På Dagbladets børs blir scoringen bare registrert som scoring.

- Mål er mål, fastslår Andresen og hvem kan vel motsi ham på det?

Psykisk knekk

Ikke engang Moldes keeper Eddie Gustafsson som valgte å rykke ut for å plukke opp den enkle ballen som spratt i bakken. Den fjerderangerte keeperen på det svenske EM-landslaget feilberegnet. Ballen spratt over Eddie og traff bakken et par ganger før den smøg seg inn i hjørnet.

- Det var litt bløtt i gresset og jeg feilberegnet spretten. Et rent uhell som jeg aldri har opplevd før. Jeg kan ikke huske at det skjedde på aldersbestemte lag heller, sier Eddie, som mente scoringen ga laget en psykisk knekk.

- Når en spiss misbruker en sjanse, blir det ikke fokusert på samme måten. Jeg kaller det et uhell og gleder meg til å revansjere meg i neste kamp. Det er ingen ting i veien med formen min, forsikrer Eddie Gustafsson.

FEILBEREGNET: Eddie Gustafsson feilberegnet langskuddet fra Pål Steffen Andresen.
LANGSKUDD: På bildet står Pål Steffen Andresen der han fyrte av sleivsparket som endte i mål bak Eddie Gustafsson, 65 meter unna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer