Camilla Herrem

- Så ikke noe håp

- Det er en lang vei å gå ennå, forteller Camilla Herrem (35).

SKADETRØBBEL: Camilla Herrem Foto: Beate Oma Dahle / NTB
SKADETRØBBEL: Camilla Herrem Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Camilla Herrem måtte i mai opereres i akillesen.

Hun ble spådd å være ute i fire til seks måneder, og spill i EM i november ble nærmest utelukket.

Men allerede denne uka var Herrem tilbake på banen, og scoret to for Sola i serieåpningen mot Tertnes.

- Det er overraskende. Da hun tok operasjonen så jeg ikke noe håp om å kunne bruke henne før mesterskapet, forteller Sola-trener, og Herrems ektemann, Steffen Stegavik, til Dagbladet.

Nå er det usikkerhet til om hun blir å se på banen i Slovenia i november.

GULL: Det er ikke en skikkelig gullfest uten Camilla Herrems opptreden av «Tore Tang». Her etter finaleseieren over Frankrike i Håndball-VM i Spania. Video: Norges Håndballforbund. Vis mer

- Er redd

Herrem forteller selv at opptreninga har gått fint, og at hun klarte første mål med å rekke seriestarten.

- Hun er dedikert, vet hva kroppen tåler, og tør å utfordre kroppen. Hun gjør det lille ekstra hele tiden, da funker det, sier Stegavik.

Veteranen har vært en bærebjelke på det norske landslaget i en årrekke. Hun har spilt 17 mesterskap på rad for Norge siden EM-debuten i 2008.

Nå står den rekken i fare for å bli brutt. Det blir en kamp mot klokka.

Til Dagbladet forklarer Herrem hvordan hun tenker.

- Jeg risikerer ikke helsa når jeg har viktige mål som kommer etter dette. Det kommer et VM på hjemmebane neste år, og OL året etter. Men det hadde vært spesielt å ikke være med.

- Å spille et mesterskap med kamper annenhver dag er en helt annen belastning enn én kamp i uka. Hun må ta det rolig, og spiller ikke håndball dagen etter kamp nå. Jeg er redd mesterskapet kommer litt tidlig, men det er ikke jeg som tar den beslutningen, sier Stegavik.

IKKE ENIG: De norske håndballjentene, Camilla Herrem og Moa Høgdahl forstår seg ikke helt på sveriges sutring. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

- Trenger ikke diskutere

Hvis Herrem melder seg klar er det landslagstrener Thorir Hergeirsson som tar den endelige beslutninga. Han forteller til Dagbladet at han har jevnlig kontakt med Herrem om skadestatusen.

- Camilla Herrem frisk og i form trenger man ikke diskutere. Det er opplagt en spiller som et landslag trenger, slår Hergeirsson fast.

Herrem forklarer selv at hun er ærlig med sin mangeårige sjef.

- Akkurat nå føler jeg meg ikke klar for samling. Belastningen blir for stor. Fokuset mitt er på å finne tilbake til håndballformen, og belaste foten riktig, forklarer hun.

- Spesielt

Hergeirsson er også klar på at det er utviklinga de neste månedene som avgjør om kanten blir med.

- Det er alltid en risiko etter slike skader. Hun må spille kamper over tid, så håper vi det går rette veien, sier landslagssjefen.

SJOKK: Den montenegrinske veteranen Marko Lasica (33) har skapt sjokkbølger i håndballmiljøet etter denne hendelsen. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Håndball-EM spilles i år i november som følge av at VM i fotball skal spilles i slutten av november og i desember.

Mesterskapet arrangeres i Slovenia, Montenegro og Nord-Makedonia. Norge spiller alle sine kamper i den slovenske hovedstaden Ljubljana.

Første kamp er 4. november mot Kroatia.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer