Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Så ikke ut som mestere

Mens jubelen sto i taket hos Ham-Kam, var det stille i Rosenborg-garderoben etter gårsdagens kjempesmell.

Ham-Kam - Rosenborg 2-0 (1-0)

Briskeby gressbane.

T: 7418.

Mål: 1-0 Jan Michaelsen (45), 2-0 Joachim Sørum (86).

Dommer: Brage Sandmoen, Kjelsås.

Gult kort: Jarl André Storbæk, Ham-Kam, Christer George, Rosenborg.

HAMAR (Dagbladet): Den betyr at Rosenborg bare er ett poeng foran Vålerenga, og at serieinnspurten blir en thriller. Rosenborgs trøst er at to av de tre siste kampene er på Lerkendal, og at laget kan avgjøre gullkampen selv.

- Kjempeskuffelse

- Etter å ha slått Sogndal og spilt en god kamp mot Arsenal, var gårsdagens innsats en kjempeskuffelse. Vi spilte puslete, tapte duellene og var grå over hele linja. Ham-Kam kom ikke med noen overraskelser, men vant likevel en klar seier. Prestasjonen gjør meg både sint og skuffet, sier RBK-trener Ola By Rise til Dagbladet.

Alt gikk skeis for trønderne mot et Ham-Kam-lag som først vant duellene, deretter kampen. Etter et kvarters spill måtte Roar Strand kaste inn håndkleet.

- Allerede i det første løpet kjente jeg smerter i det høyre låret. Så lenge jeg ikke kan yte hundre prosent, er det ingen hensikt å spille. Landslaget må jeg bare droppe. I stedet for å dra til Glasgow, blir det 14 dagers trening hjemme i Trondheim, sier Roar Strand etter tapet.

Akillesproblemer

I pausen måtte midtstopper Vidar Riseth gi seg med akillesproblemer. I motsetning til Roar Strand, reiser han med landslaget til Skottland.

- Jeg har ikke trent siden onsdag, og merket at akillesen på venstrefoten stivnet fullstendig. Om jeg kan spille i Glasgow, er et åpent spørsmål. Jeg drar i hvert fall med laget, og får behandling. Er jeg ikke hundre prosent igjen til kampen mot skottene, spiller jeg ikke, sier Vidar Riseth.

Gullkampen er helt åpen. Trønderne tror fortsatt at det kommer til å gå veien.

- Ikke tøffe nok

- I går var vi ikke tøffe nok, og tapte krigen. Derfor fortjente vi også å tape. Vi er inne i en dårlig periode med tre tap på fire kamper, og mangler både sprut og innsats. Heldigvis er vi fortsatt ikke avhengige av andre i gullkampen. Vinner vi resten, blir vi seriemester igjen, sier lagkaptein Erik Hoftun.

- I går var vi ikke på nett i det hele tatt. Vi virket slitne, og må ta i mer i de tre siste kampene. Klarer vi ikke det, forsvinner seriegullet, sier Frode Johnsen foran de tre siste tippeligakampene mot Stabæk og Lyn (hjemme) og Bodø/Glimt borte. Tabelltoer Vålerenga har igjen Sogndal hjemme, Ham-Kam borte og Stabæk hjemme.

LITE KONTROLL: Christer George i Rosenborgs flakser etter ballen i elite seriekampen mot Ham-Kam på Briskeby stadion. Rosenborg har vunnet eliteserien hvert år siden 1992, men nå puster Vålerenga laget i nakken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media