- Så ingenting

Den første ørkenetappen i rally Dakar ble tøff for Pål Anders Ullevålseter. Store støvskyer gjorde sikten elendig, men nordmannen er godt fornøyd med tiendeplassen.

- Det var helt håpløs sikt. Jeg kjørte 30 mil der jeg bare kunne se 20- 30 meter foran meg. Og da kan man ikke tråkke skikkelig til, sier Ullevålseter.

Han startet som nummer 16 i går og kjørte seg opp seks plasser, men kunne kommet høyere opp på lista med bedre sikt.

- Det var ikke mulig å kjøre forbi når jeg ikke kunne se noen ting, sier han til Dagbladet.

Dårlig fart

Gårsdagens etappe var den første etappen i årets rally Dakar som ble kjørt på sand. Terrenget er veldig ujevnt og gjorde livet vanskelig for løperne.

- Normalt ville jeg kjørt i 170- 180 kilometer i timen i store deler av løypa, men i går var jeg flere ganger helt nede i 80- 90. Det er mye hull og humper underveis og uten god sikt kommer de fryktelig fort på. Jeg kan ikke ta sjansen på ikke å se hvor jeg kjører i den farta, sier nordmannen.

16. plassen fra søndag gjorde at Ullevålseter fikk en dårlig posisjon i feltet.

De ti beste starter med intervaller på to tominutter, det gir større avstand til løperen foran og dermed mindre støv. Etter de første ti er det bare 30 sekunder mellom løperne fra start. Som nummer 16 havnet Oslo-mannen midt i støvskyen.

- Det var utrolig mye støv fra syklene foran. Når de kjører for fullt, ligger støvskyen bak dem i mer enn en kilometer, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Liker etappen

Etter noen timers søvn og mye mat venter nye 800 kilometer i dag. Ullevålseter gleder seg til å starte som nummer ti med bedre sikt og større sjanse til å kjøre seg opp på lista.

- Etappen passer meg bra, den er ganske teknisk og kjøres på vanskelig terreng som jeg liker. Dette kan bli veldig bra, sier han.

Sammenlagt ligger Ullevålseter på en tiendeplass, drøyt 11 minutter bak teten. På samme tid i fjor lå han over 23 minutter bak teten.

TØFF DAG: Store støvskyer og sete som datt av sykkelen gjorde dagen vanskelig for Pål Anders Ullevålseter. - Setet datt av, det er sånt som skjer. Men jeg mistet ikke mye tid på det, sier Ullevålseter, som lover mer trøkk og fart i dag. Her er han i Tanger.