Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sa ja til flaggbærerjobben på strak arm

- Jeg føler meg veldig beæret, sier Mira Verås Larsen.

STOLT FLAGGBÆRER: Mira Verås Larsen trengte ikke tenke seg om to ganger da hun fikk det ærefulle oppdraget med å bli norsk flaggbærer under åpningsseremonien av OL i London. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
STOLT FLAGGBÆRER: Mira Verås Larsen trengte ikke tenke seg om to ganger da hun fikk det ærefulle oppdraget med å bli norsk flaggbærer under åpningsseremonien av OL i London. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer

Mira Verås Larsen sa ja til å være norsk flaggbærer i London-OL på strak arm. - Da jeg ble spurt, behøvde jeg ikke tenke på hva jeg skulle svare, sier hun til NTB.

- Det var Roger Gjelsvik, som har ansvaret for oss padlere i Olympiatoppen, som ringte meg opp onsdag kveld. Han spurte om jeg kunne tenke meg å være norsk flaggbærer under åpningsseremonien, og da svarte jeg ja med en gang. Jeg behøvde ikke tenke meg om for å svare ja på det, sier padleren, som er gift med Eirik Verås Larsen, til NTB.

Hun er fortsatt ikke på plass i OL-byen, men trener og forbereder seg på hjemmebane på Årungen. Det kommer hun til å fortsette med helt til hun setter seg på London-flyet fredag morgen.

Da kommer hun til å få et hektisk døgn med akkreditering, en tur innom deltakerlandsbyen, og så av sted til åpningsseremonien på Olympiastadion. Hun kommer til å bruke det meste av kvelden på åpningen, og allerede lørdag morgen vender hun nesa hjem til Norge igjen.

Overrasket - Dette hadde jeg absolutt ikke ventet, så jeg må innrømme at jeg ble veldig overrasket. Da jeg fikk spørsmålet og bekreftet at jeg påtok meg oppgaven, kjente jeg meg veldig beæret, sier OL-debutanten, som blir den annen kvinnen på rad som bærer det norske flagget under åpningsseremonien i OL.

I Beijing for fire år siden var det vektløfteren Ruth Kasirye fra Tønsberg som hadde oppgaven. Hun har lagt opp nå, men sa i forbindelse med at hun ga seg at flaggbærerjobben i Beijing-OL er noe av det største hun har vært med på.

- Det er en drøm som går i oppfyllelse, og selv om jeg må ta meg et døgn fri fra trening, er jeg sikker på at jeg kommer til å få mye positivt ut av dette, sier hun.

- Valget av Mira Verås Larsen falt på en ung utøver med en fremtid og en fin representant for sporten, sier toppidrettssjef Jarle Aambø.

Passer bra - Jeg har ligget på Årungen noen dager og spisset formen mot OL, og det kommer jeg til å fortsette med også etter den lille London-turen fra fredag til lørdag. Egentlig passer det bra inn i treningsopplegget mitt å ta meg en tur til åpningsseremonien nå, forteller hun til NTB.

Hun sier også at formen er bra og at all trening er gått som planlagt, og enda bedre skal formen bli, for hun reiser ikke til London for å konkurrere før 5. august. Det vil si at hun får litt over en uke til å forberede seg ytterligere etter at åpningsseremonien er unnagjort.

Mira Verås Larsen blir den sjette kvinnen som blir norsk flaggbærer i et sommer-OL. Blant dem som har båret flagget før henne finnes navn som Berit Berthelsen og Grete Waitz, så hun kommer i godt selskap.

Selv om Mira er OL-debutant, har hun sterke olympiske tradisjoner å ta vare på i familien sin. Oldefaren hennes, Oswald Falch var med på å sikre Norge gullet i troppsturn under OL i Aten i 1906, så de som mener det går en historisk tråd gjennom valget av Mira Verås Larsen som norsk flaggbærer kan ha rett.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media