Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sa ja til «verdens verste jobb»

McClaren blir ny England-sjef. - En massiv utfordring, sier han.

(Dagbladet.no) Etter at Luiz Scolari sjokkerte England da han erklærte seg uaktuell som ny trener for England, rykket Middlesbrough-trener Steve McClaren opp som den heteste kandidaten til å ta over for Svennis etter VM.

I ettermiddag bekreftet FA at McClaren blir svenskens etterfølger, melder AP.

Tidligere i dag ankom han FAs hovedkvarter og hastet forbi pressekorpset med et bredt glis om munnen. Det var enda bredere da han kom ut og møtte pressen etterpå, etter å ha blitt enig med FA om en fireårs-kontrakt fra og med 1. august.

- Dette er den største æren en trener kan bli vist, og det er åpenbart et høydepunkt i min karriere. Det er en massiv utfordring, men en utfordring jeg gleder meg til. Jeg har trivdes utrolig godt i Middlesbrough og er svært takknemlig overfor klubben. Men jeg kunne ikke la være å gripe denne sjansen, sier McClaren.

McClaren har vært assistenttrener for England de siste årene, samtidig som han har trent Middlesbrough. I tillegg har han vært assistent under Sir Alex Ferguson i Manchester United.

I år har han tatt Boro til finalen i UEFA-cupen, hvor de møter spanske Sevilla. McClaren beroliger Boro-fansen med at han kommer til å ha fullt fokus på den kampen.

- Min førsteprioritet er UEFA-cupfinalen med Boro neste uke, og deretter jobben med Sven og resten av trenerteamet i Tyskland i sommer. Etter det har jeg fullt fokus på kvalifiseringen til EM i 2008, sier han.

McClaren har ikke klart å vinne så mange trofeer med Middlesbrough i løpet av sine fem år i klubben. Han kan se tilbake på en seier i ligacupen for to år siden - og kanskje også finaleseier i UEFA-cupen etter neste uke.

OVERTAR: Steve McClaren har sagt ja til det mange vil betegne som verdens verste jobb - sjef for det engelske landslaget i fotball. Foto: EPA
OVERTAR: Steve McClaren har sagt ja til det mange vil betegne som verdens verste jobb - sjef for det engelske landslaget i fotball. Foto: EPA Vis mer

•Din mening: Tror du McClaren har det som kreves for å overleve i verdens kanskje tøffeste fotballjobb?

Sa ja til «verdens verste jobb»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media