- Sa jeg skulle score

Debutant Eirik Markegård ble matchvinner for Stabæk mot Brann.

(Dagbladet.no, Stabæk-Brann 2-1): Stabæk tok sin andre seier for sesongen hjemme mot Brann og klatret opp fra jumboplassen i Tippeligaen.

Det var imidlertid Brann som kom best i gang på Nadderud. Etter en halv time fikk Kristian Ystaas stå helt alene på fem meter etter en Brann-corner. Den tidligere Sogndal-spissen scoret enkelt etter slett forsvarsspill av vertene.

- Jeg føler vi begynner kampen bra, men da vi ble liggende under 1-0 til pause sa jeg til gutta at dette skal vi vinne, sier Gaute Larsen til NRK.

Klasseforskjell etter pause

Stabæk hevet seg reelt i andre omgang, mens Brann klappet tilsvarende sammen. Det betyr overkjøring, og Stabæk fikk til slutt uttellingen de trengte for å få tre poeng.

Etter timen fikk Stabæk frispark inne på Branns banehalvdel. Ballen havnet hos Thomas Finstad som ventet ut en etter hvert liggende Ragnvald Soma. Ballen suste inn i korthjørnet via Brann-stopperen. En fullt fortjent utlikning, og nå luktet «de blaa» tre poeng.

- Jeg var på nippet til å vrake Thomas i dag, men jeg valgte å utfordre ham i stedet. Det er veldig gledelig at han scorer i dag, sier Gaute Larsen.

Fire minutter etter utlikningen gjorde Gaute Larsen dagens sjakktrekk. Ut gikk Tommy Stenersen, inn kom debutant Eirik Markegård.

- Helt konge!

Bare minutter seinere takket Markegård for tilliten med et perfekt hodestøt til 2-1. Kreminnlegget som duppet perfekt bak Brann-stopperne, kom fra dagens Stabæk-spiller Inge André Olsen.

- Eirik har imponert skikkelig på trening i det siste og scorer masse i 2. divisjon. Innlegget holder høy klasse og headingen er perfekt, sier en fornøyd Stabæk-trener Gaute Larsen.

Matchvinneren var et eneste stort smil etter kampen.

- Det er utrolig deilig med tre poeng - helt konge!

- Jeg har ventet på denne sjansen lenge, og jeg sa til meg selv før jeg kom inn at nå skal jeg score, sier Markegård.

- Må være tilstede

Den største kontrasten i dag må være fra Stabæks debutantmatchvinner og Mons Ivar Mjelde. Brann-treneren tordnet mot egne spilleres innsats etter en flau andre omgang.

- Det er en fordel å være til stede i en fotballkamp når den spilles. Vi er svake i duellene og er utrolig svake.

- I dag presterer vi ikke og da får man sjeldent uttelling. Jeg hadde tro på seier, men vi var rett og slett for dårlige, sier Mjelde, før han viser sin gamle fighterånd:

- Dette skal gå utover Bodø/Glimt på søndag.

ETTERLENGTET: Mads Jørgensen (f.v.), Inge André Olsen og Thomas Finstad gratulerer hverandre.
MATCHVINNER: Eirik Markegård.