Så kampen om igjen i natt og sov bare én time

Ståle dagen derpå, om avisskrytet og en «bananas Guardiola».

FIKK IKKE SOVE: Ståle Solbakken sov bare en time i natt, etter triumfen mot Barcelona i går kveld. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
FIKK IKKE SOVE: Ståle Solbakken sov bare en time i natt, etter triumfen mot Barcelona i går kveld. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSENVis mer

|||KØBENHAVN/OSLO (Dagbladet): Ståle Solbakken sov ikke mye i natt, men var likevel i godt humør da han i dag tidlig ankom FCKs treningsfelt i Frederiksberg.

Ikke så rart, akkurat.

Hans elever tok i går kveld poeng mot Barcelona og har nå stø kurs mot avansement i Champions League.

Nær toppnivået Da Solbakken kom hjem i natt, la han seg ikke. Hedmarkingen dyttet i stedet en DVD inn i spilleren. En 90 minutter lang klassiker for FCK-fansen, gårsdagens oppgjør i Parken.

- Vi var gode i lange perioder, men også litt på hæla. Vi er svært nær toppnivået vårt nå, sier Solbakken til Dagbladet.

- Dere er på 95 prosent?

- Ja, noe sånt.

Etter å ha sett kampen om igjen, la Solbakken seg. Da var klokka nærmere halv fem. Adrenalinnivået var derimot fortsatt høyt og han klarte ikke sove. Derfor ble det bare en times søvn på ham, før han i morges kjørte ungene til skolen.

- Jeg var uskyldig Adrenalin var det masse av etter kampen også. Da havnet Solbakken i en klinsj med Barcelona-trener Pep Guardiola på sidelinja. Tema var plystreepisoden på Camp Nou og begge var svært sinte.

- Jeg føler egentlig at jeg var veldig uskyldig. Han går bananas på den fløytegreia og ville ikke forstå. Barcelona burde bare beklaget saken med en gang og blitt ferdig med det. Det var nok øyeblikksskuffelsen som fikk ham til å bli så provokativ, sier Solbakken dagen derpå.

I går kveld forklarte Solbakken bråket med misforståelser. På mandagens pressekonferanse spøkte han med at Barca-keeper José Pinto burde utestenges i fire-fem kamper for plystreepisoden. Det forsvant kanskje i oversettelsene, for Guardiola tok det bokstavelig.

Og ble langsint.

Tidenes beste? I danske aviser er det ingen som er forbannet på Norges neste landslagssjef. Solbakken hylles i spaltene i dag, og blir blant annet beskrevet som tidenes trener i Superligaen.

«Jeg skal aldri igjen anklage Ståle Solbakken for å være kjedelig og destruktiv i sin fotballfilosofi. Det er nå også en stund siden. Han markerer seg igjen som den beste treneren Superligaen har opplevd,» skriver Flemming Fjeldgaard, sportsredaktør i Berlingske.

- Hva synes du om å bli karakterisert som den beste treneren i Danmark noen sinne?

- Det betyr ingenting, men det er jo hyggeligere enn å bli kalt den verste gjennom tidene, sier Solbakken.

TRENERBRÅK: Ståle Solbakken og Pep Guardiola havnet i tottene på hverandre etter kampen. Foto: JENS DRESLING/AP
TRENERBRÅK: Ståle Solbakken og Pep Guardiola havnet i tottene på hverandre etter kampen. Foto: JENS DRESLING/AP Vis mer