- Så klart de burde sagt fra

Arne Larsen Økland er ikke i tvil etter tysk skandale.

• Se målene øverst i saken.

(Dagbladet): Stefan Kiesslings skandalemål var på alles lepper etter at Bayer Leverkusen klatret til tabelltopp i kveld.

Arne Larsen Økland er kjent som mannen som annullerte sin egen scoring og var med på en lignende situasjon i 1981. Han spilte da for nettopp Leverkusen.

- Hvis målscoreren ser at det er feil, så skal han så klart si ifra til dommeren, sier Økland til Dagbladet sent fredag kveld.

Bayer Leverkusen vant kontroversielt 2-1 mot Hoffenheim i kveld. Kiesslings 2-0-mål kom etter at han avsluttet utenfor venstre stolpe og traff nettveggen, men så snek ballen seg gjennom et hull og inn i målet. Til manges store frustrasjon dømte dommeren scoring. Etter kampen var Hoffenheim og Tarik Elyounoussi forbanna for at motstanderen ikke sa fra.

Sa fra til dommeren Her i Norge snakkes det fortsatt om den spesielle kampen mot Bayern München i 1981. Leverkusen ledet overraskende 3-0 etter tre mål av Økland. Alle trodde Økland hadde scoret sitt fjerde - men så gikk nordmannen selv og sa til dommeren at det var feil.

- Jeg husker jo fortsatt situasjonen fra 1981 godt. Men jeg avsluttet ikke gjennom et hull i nettet, slik Kiessling tydeligvis gjorde. Avslutningen min gikk på utsida av nettet, men det så ut for alle som det var scoring. Jeg har ikke sett den nye situasjonen, men det er aldri bra hvis slike ting blir godkjent eller i verste fall avgjørende, sier han.

Økland ble etter hendelsen for 32 år siden godt kjent for sin eksemplariske sportsånd.

Det blir ikke Kiessling etter i kveld.

Hovedpersonen selv sier at han ikke helt fikk med seg hva som skjedde.

- Jeg så det egentlig ikke. Jeg snudde meg bort, og var overrasket over at ballen gikk inn. Jeg vet ikke hvordan den gikk inn, sier  Kiessling til tyske Sky.

Vil ha omkamp Tarik Elyounoussi sa til Dagbladet i kveld at Hoffenheim håper på omkamp..

- Jeg er hvertfall sikker på at det kommer en reaksjon fra klubben, sier han.

- Vi møter et Champions League-lag, taper 2-1, brenner straffe og får et feilmål i mot. Det er klart det er surt. Jeg håper og tror på omkamp, sier Tarik.

Hoffenheims sportslige leder Alexander Rosen var rasende etter kampen.

- Vi skal definitivt klage inn målet. Det var ikke mål. Det er skandaløst, sa han til Sky.

SA FRA: Arne Larsen Økland sa i fra til dommeren og annullerte sin egen scoring i 1981. FOTO: Erik Thorberg / NTB / SCANPIX
SA FRA: Arne Larsen Økland sa i fra til dommeren og annullerte sin egen scoring i 1981. FOTO: Erik Thorberg / NTB / SCANPIX Vis mer