SMÅSINNA: Pep Guardiola gikk rett til motangrep mot Jose Mourinho dagen før det ultraviktige semifinalemøtet mellom Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabeu.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera
SMÅSINNA: Pep Guardiola gikk rett til motangrep mot Jose Mourinho dagen før det ultraviktige semifinalemøtet mellom Real Madrid og Barcelona på Santiago Bernabeu.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana VeraVis mer

Så kokte det endelig over for Guardiola

- Her inne er Mourinho den jævla sjefen, den jævla magikeren.

• Fotballstudio i morgen kl. 20.45: Real Madrid - Barcelona

(Dagbladet): Så langt denne sesongen har rivaliseringen mellom José Mourinho og Pep Guardiola vært relativt sivilisert, til tross for stadige stikk på tvers av stridslinja mellom Spanias desidert største klubber.

I løpet av pressekonferansene foran morgendagens Champions League-semifinale på Santiago Bernabeu, gikk imidlertid temperaturen drastisk opp til ordkrignivå.

Real Madrid-sjefen startet ettermiddagen da han angrep Guardiolas påståtte kritikk av dommeren etter Copa del Rey-finalen, der Mourinho mente Guardiola kritiserte dommeren for en manglende offside, som senere viste seg å være onside.

- Etter hva Pep sa her om dagen, går vi inn i en ny æra med en ny gruppe trenere. Den inkluderer i øyeblikket bare ham. Og den kritiserer altså riktige avgjørelser dommerne har stått for. Det har jeg aldri før sett i fotballen, sa Mourinho.

Konfrontert med uttalelsene på Barcelonas pressekonferanse senere på kvelden, kokte det endelig over for Guardiola.

- Han snakker direkte til meg, så jeg skal gjøre det samme til ham: I morgen møtes vi på banen kl. 20.45. Utenfor banen har han slått meg, og jeg vil gi ham en personlig Champions-tittel for det - dra hjem og nyt den. Vi kan også komme med mange eksempler, men det tar aldri slutt, så vi vil bare spille fotball. I dette rommet (presserommet) er han den jævla sjefen (el puto jefe), den jævla magikeren. Jeg vil ikke spille det spillet med antydelser om ham hele tiden, sier Barcelona-treneren, ifølge klubbens offisielle hjemmesider (som har sensurert banneordene gjengitt andre steder).

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg vil ikke forsvare uttalelsene mine, heller. Jeg bare gratulerte Madrid etter finalen. Dersom dere mener at hans påstand om at jeg alltid klager på dommerne etter det dere har hørt av meg de siste tre årene, er sann, da er det ingenting jeg kan gjøre. Utenfor banen, mot hans supportere i media, er det ingenting jeg kan gjøre, sier Guardiola.

Mister Iniesta Barcelona-sjefen skal også være skuffet over at José Mourinho legger an til en slik ordkrig etter at de to jobbet sammen i katalonia i fire år, og er samtidig oppgitt over uttalelser Sergio ramos skal ha kommet med den siste tida.

- Jeg så det. Det er noe klubben har bedt ham om å si. Jeg har sett dette før med Mourinho, han gjorde det i Chelsea, og nå gjør han det her, sier Guardiola.

Barcelona må forøvrig klare seg uten Andrés Iniesta i kampen i morgen, etter at midtbanegeneralen bare så vidt kunne trene i dag.

- Han er uaktuell på grunn av en muskelstrekk. Det er 100 prosent sikkert. Vi håper å ha ham tilbake til returoppgjøret, sier Guardiola.

Fortsatt høyt gress Vel, til tross for skadeproblemer og ordkrig ser Barca-sjefen fram til kampen, som alle som liker fotball også gjør.

- Det er en gave, og et veldig tøft oppgjør for begge lagene. Det kommer til å bli som Inter-kampen i fjor, ligakampen nylig og cupfinalen. Jeg har kommet hit mange ganger, og kommer du for å forsvare deg, blir du knust. Du kan bare dominere dem ved å spille. Jeg har aldri sett et så aggressivt Madrid-lag, sier han.

Santiago Bernabeu-gresset, som Gerard Pique mente var for høyt i ligakampen, for å gjøre det vanskeligere for Barcelona å få til det spillet Guardiola snakker om, er visst fortsatt i lengste laget.

- Det er fortsatt høyt gress, men det er sånn det er, og vi vil gå ut og spille på det, sier Barcelona-sjefen.

Det er bare å glede seg til kamp...

STEIN-ERTER: Mourinho kan selvfølgelig provosere hvem som helst, og nå er ordkrigen på et nytt nivå.Foto: SCANPIX/AFP/PEDRO ARMESTRE
STEIN-ERTER: Mourinho kan selvfølgelig provosere hvem som helst, og nå er ordkrigen på et nytt nivå.Foto: SCANPIX/AFP/PEDRO ARMESTRE Vis mer