STOPPET PÅ ÅTTE: I den niende kampen ble det uavgjort for Solskjærs menn. Foto: NTB Scanpix
STOPPET PÅ ÅTTE: I den niende kampen ble det uavgjort for Solskjærs menn. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United - Burnley 2-2

Så kom nedturen for Solskjær etter dramatisk kamp

Solskjærs rekordjakt endte med overraskende poengtap.

  • Manchester United - Burnley 2-2 (0-0)

MANCHESTER (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær (45) ville med seier mot Burnley bli den første Premier League-manageren til å vinne sine sju første ligakamper.

Han toppet statistikken sammen med Carlo Ancelotti (Chelsea) og Pep Guardiola (Manchester City) før kveldens kamp. Nordmannen hadde allerede Manchester United-rekorden med åtte strake seire i alle turneringer.

Solskjær-time

Men Burnley tok en sjokkledelse tidlig i den andre omgang mot spillets gang, mens United sleit med å overliste en god Tom Heaton i Burnley-målet.

Kombinasjonen av dette ble Solskjærs første nedtur som United-manager.

Selv om avslutningen var positiv.

KEEPERHELT: Burnleys målvakt Tom Heaton storspilte mot Manchester United sist han var på Old Trafford. I kveld kan han knuse Ole Gunnar Solskjærs fantastiske seiersrekke. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Ni minutter før slutt så det nemlig ut som Solskjær skulle gå på sitt første tap da Chris Wood stanget inn 0-2.

Men så slo United plutselig tilbake i en dramatisk avslutning.

Om ikke Solskjær har blitt sammenliknet nok med sir Alex Ferguson før, så ser det ut som Solskjær har knabbet enda en egenskap av læremesteren: Nå greier de å redde kamper i sluttminuttene også.

Det lå en bris av «Fergie-time» over Old Trafford da klokka tikket stadig fortere mot overtid. Og så skjedde det. Vi døper det nå (uoriginalt nok) til «Solskjær-time».

Pogba reduserte fra krittmerket etter 87 minutter, før Victor Lindelöf satte inn utlikningen på overtid. Et så typisk United-mål som det kan bli på overtid. Klabb, babb og masse vilje.

Til tross for en god redningsaksjon trodde nok de fleste at de røde skulle ta en komfortabel seier etter den strålende perioden under 45-åringen. I stedet endte det med et overraskende poengtap.

- Vi reagerer bra i dag, men vi spilte ikke bra nok i starten av kampen. Vi må lære av feilene våre. Vi kommer til å starte neste kamp annerledes. Vi tapte ikke, men vi mistet to poeng vi kunne ha hatt i dag, sier Paul Pogba til amerikansk TV.

1-2: Paul Pogba startet redningsaksjonen for Manchester United. Foto: NTB Scanpix
1-2: Paul Pogba startet redningsaksjonen for Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Annullert mål

Tilbake til starten av kampen. Det kunne sett lyst ut for Manchester United tidlig.

Marcus Rashford fikk en gedigen mulighet til å gi hjemmelaget ledelsen i første omgang, etter at Romelu Lukaku nok en gang hadde inntatt rollen som servitør. Rashford fikk ballen servert på et sølvfat fra god posisjon, men traff ikke mellom stengene.

Rashford fikk også klare instruksjoner av Ole Gunnar Solskjær underveis i kampen, og det var tydelig at nordmannen ikke var helt fornøyd med sin 21 år gamle elev. To ganger reiste 45-åringen seg fra benken for å gi klar beskjed til spillerne.

Selv om Manchester United var det førende laget i første omgang, fant de ikke veien til nettmaskene. Paul Pogba trodde han hadde sendt hjemmelaget til himmels like før hvilen, men franskmannen var i offside da pasningen fra Juan Mata kom.

Burnley var overraskelseslaget i Premier League forrige sesong, hvor manager Sean Dyche ledet dem til en imponerende sjuendeplass. Denne sesongen har imidlertid bortelaget til tider slitt voldsomt i ligaen, til tross for at laget ikke hadde tapt på de fire siste seriekampene før reisen til Old Trafford.

Burnley hadde på sin side noen halvsjanser før pause, men truet aldri David de Gea i United-målet, sistnevnte tilbake etter å ha stått over i FA-cupen mot Arsenal sist.

Iallfall ikke før hvilen.

Sjokkscoringer

Andreas Pereira fikk en sjelden start av Solskjær, som hyllet 23-åringen før kampen. Og det var nettopp han som tabbet seg ut da Burnley tok en sjokkledelse.

Andreas Pereira mistet ballen høyt i banen til Jack Cork, som serverte spissen Ashley Barnes. Kraftspissen takket og bukket, og hamret ballen i nettaket over de Gea. For første gang under Solskjærs ledelse havnet United under.

Solskjær klappet Pereira på hodet da han forlot banen etter 20 minutter av andre omgang, for å bli erstattet av Jesse Lingard. Alexis Sánchez ble også kastet innpå i håp om å redde kampen.

Hjemmelaget styrte kampen, men enten leverte spillerne svake avslutninger, eller så reddet Heaton det som kom på mål. I stedet kom plutselig 0-2.

Et innlegg fra venstre landet på hodet til Chris Wood, som takket for tilliten med å stange inn bortelagets andre mål.

Sjokket var et faktum.

JUBEL: Burnleys Ashley Barnes feirer scoringen. Foto: NTB Scanpix
JUBEL: Burnleys Ashley Barnes feirer scoringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

United presset likevel på og fikk muligheten til å slå tilbake da Jesse Lingard gikk i bakken i boksen tre minutter før slutt. Pogba trippet som vanlig i forkant, men var sikkerheten selv fra krittmerket.

Og så kom utlikningen på overtid ved svenske Victor Lindelöf, som pirket inn en retur. Til tross for den fantastiske sluttspurten, klarte ikke United å finne veien til den avgjørende scoringen.

Fokus på neste kamp

Manchester United har noen knalltøffe kamper foran seg på alle fronter, med Chelsea i FA-cupen og PSG i Champions League. I tillegg kommer Liverpool og Manchester City på besøk til Old Trafford i løpet av tre uker mot slutten av februar.

«Vi har noen virkelig store kamper foran oss: femte runde i FA-cupen, PSG i Champions League og mange Premier League-kamper, men vi kommer ikke til å se for langt fram. Det er spennende å gjøre det, men for denne klubben handler det alltid om neste kamp, så tro meg når jeg sier at fokuset vårt er fullstendig på Burnley», skriver Solskjær i kampprogrammet.

Det spørs om han er så fornøyd med det som ble levert på Old Trafford i kveld.

P.S. Før kampstart ble ofrene i München-ulykka hedret utenfor stadion, mens det ble holdt ett minutts stillhet for den savnede Cardiff-spilleren Emiliano Sala på Old Trafford.