Så kom smellen for Vålerenga

Kjetil Rekdal har snakket om at Vålerenga vil gå på en smell etter den sterke åpningen på sesongen. I går skjedde det - med 4-1-tap mot Viking.

Men selv om det endte dårlig, startet det bra for Vålerenga i Stavanger. Oslo-laget, som var ubeseiret før kampen, så ut til å ha full kontroll på Viking, og gikk til pause med en betryggende 1-0-ledelse etter at svensken Tobias Grahn hadde scoret etter 12 minutter.

Det fortsatte også bra etter hvilen, men så var det helt slutt på moroa. Vikings Brede Hangeland scoret sitt første mål i eliteserien etter 62 minutter, og startet det som skulle vise seg å bli et målrush av Viking.

Uenig med dommeren

- Vi hadde full kontroll den første timen, men så sprakk vi totalt, konstaterte Kjetil Rekdal etter kampen.

Vålerenga-treneren hadde ikke problemer med å innse at Viking vant fortjent, men fant likevel grunn til å sette spørsmålstegn ved noen av dommeravgjørelsene.

- Jeg mener frisparket som førte til Vikings første mål var en feilaktig avgjørelse av dommeren. På det andre målet var det offside, og jeg synes også det lå en offside i luften på det tredje, sa han.

Aggressive

Det var Peter Kopteff som scoret Vikings andre mål - bare sju minutter etter reduseringen til Brede Hangeland. I løpet av de neste ti minuttene sørget Tom Sanne og Hannes Sigurdsson for ytterligere to Viking-mål

- Vålerenga var veldig vanskelige å spille mot. De spiller aggressiv fotball, og vi hadde problemer med å komme gjennom dem. Men når de først sprakk, så var det lettere å slippe til, sa Viking-trener Benny Lennartsson.

Svensken fikk fart på laget sitt i 2. omgang, og kan blant annet takke Peter Kopteff og innbytter Hannes Sigurdsson for det. Duoen spilte nok en god kamp, og var sentrale i siste halvdel av 2. omgang.

- Det er viktig at Peter (Kopteff) er blitt skadefri igjen. Han slår mange fine innlegg, og kan bli avgjørende i sånne kamper, sa Brede Hangeland etter kampen.

Hausset opp

Vålerenga måtte tåle å tape for første gang denne sesongen, mens erkerivalen Lyn gjorde jobben sin mot Start med 1-0-seier i Oslo. Det fører Vålerenga til en 3. plass i eliteserien med seks spilte kamper.

- Det er media som har hausset opp Vålerenga. Jeg har aldri tippet oss på toppen av tabellen, så dette er ingen nedtur, sa Rekdal, som sammen med svenske Johan Arneng gjorde en meget god jobb på Vålerengas midtbane mot Viking.

Nå satser den spillende treneren på at Vålerenga-gutta gjør jobben sin mot Lyn førstkommende lørdag.

- Jeg håper at dem får svi.

(NTB)