- Så kommer det evige spørsmålet om det var rødt eller ikke

Molde med 14 poengs ledelse.

Molde - Bodø/Glimt 2-1 (1-0)

MOLDE (Dagbladet): Serieleder Molde tok sin sjette strake seier da Bodø/Glimt gikk på et knepent tap i rosenes by.
I uværet i Molde var hjemmelaget best, men gjestene kunne fort fått med seg poeng. Harmeet Singh reddet poeng fra straffemerket da gjestenes keeper Pavel Londak lagte straffespark og ble utvist.

Med seier skaffer cupfinalistene seg forsprang på hele 14 poeng ned til Odd, som søndag møter Brann hjemme.

- Det var en dritkamp. Vi bikket det heldigvis i vår favør, sier Molde-trener Tor Ole Skullerud.

Enveiskjøring Både Vegard Forren og Fredrik Gulbrandsen som måtte stå over cupkampen onsdag, var tilbake i startoppstillingen.

Molde har scoret det første målet i 22 av sine 24 kamper denne sesongen. Lørdagens kamp ble intet unntak. Allerede etter elleve minutt var Fredrik Gulbrandsen frempå og scoret 1-0.

Hurtigtoget har nå scoret ti seriemål for de blåhvite.

Hjemmelaget fortsatte å dominere og hadde flere muligheter til å øke ledelsen. Både Mohamed «Moi» Elyounoussi og Bjørn Bergmann Sigurdarson hadde flere store sjanser, men ingen klarte å finne veien til nettmaskene.
 
Like før pause kom høyreback Martin Linnes rundt på kant og gikk i bakken i duell med Kristian Brix. Molde-supporterne viste sin misnøye da dommer Ken Henry Johnsen valgte å ikke blåse straffespark i situasjonen.

Bodø/Glimt på sin side, skapte omtrent ingen farligheter mot Norges tetteste forsvar.

Dermed gikk lagene til pause med 1-0 til vertene.

Glimrende start Gjestene fikk en tøff første omgang i uværet i Molde. Men det var gultrøyene som kom best i gang etter hvilen. Et nydelig kombinasjonsspill sendte Abdurahim Laajab alene med Molde-keeper Ørjan Håskjold Nyland, og spissen gjorde ingen feil da han plasserte den nede ved stolperota til 1-1.

Målet ga Bodø/Glimt ny energi. Da Molde stormet i angrep ble det store rom å kontre i for Jan Halvor Halvorsens menn.
Hjemmelaget skapte sjanser, men var ikke gode nok i det avgjørende øyeblikket. I det 76. minutt ble imidlertid Tommy Høiland lagt i bakken av gjestenes keeper Pavel Londak.

Denne gang valgte dommeren å blåse for straffespark. I tillegg ble gjestenes keeper Londak sendt i dusjen med rød kort. Harmeet Singh gjorde ingen feil fra krittmerket og sendte Tor Ole Skulleruds menn tilbake i føringen.

- Det lugga veldig for oss i dag. Kampen er ikke all verden. En solid arbeidsinnsats og deilig å se straffesparket gå inn, sier Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

- Jeg får ballen og kommer meg forbi keeper, så blir jeg tatt av enten forsvarsspilleren eller keeperen — jeg vet ikke. Det er klart straffespark, men så kommer det evige spørsmålet om det var rødt eller ikke, sier Tommy Høiland til Dagbladet.

- Det ble ikke rødt i går i kampen mellom Sandnes Ulf og Vålerenga. Det er litt tilfeldigheter. Det kommer an på hvem som dømmer og hvordan de ser på situasjonen, sier han.

Molde er suverene på toppen av Tippeliga-tabellen med 62 poeng. Ingen lag har eliteserien med flere enn Rosenborgs 69 poeng i 2009. Nå har Tor Ole Skullerud og laget fem kamper igjen å bli historiske på.