Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Så langt i år har Henrik Kristoffersen (19) kjørt inn 773 000 kroner

- Jeg har lite begreper om penger. Det er mamma og pappa som holder oversikt.

STORE ENDRINGER: For noen måneder siden så Henrik Kristoffersen frem mot OL i Pyeongchang i 2018 - nå er han medaljekandidat allerede under OL i Sotsji. Foto: GIOVANNI AULETTA / AP PHOTO / NTB SCANPIX
STORE ENDRINGER: For noen måneder siden så Henrik Kristoffersen frem mot OL i Pyeongchang i 2018 - nå er han medaljekandidat allerede under OL i Sotsji. Foto: GIOVANNI AULETTA / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

OLYMPIATOPPEN (Dagbladet):  Så stor forskjell noen små måneder kan utgjøre. I slutten av august i fjor sa den nye alpintkometen følgende til Dagbladet:

- Jeg tenker ikke så mye på OL i Sotsji, for å være helt ærlig. Om jeg skulle klare å kvalifisere meg dit, så vil OL være en bonus og en læring. Vi kan heller snakke om OL i Pyeongchang i 2018. Det er det som er det store målet mitt.

Så kom sesongens første verdenscuprenn i slalåm. Og 19-åringen fra Rælingen sto plutselig på pallen i finske Levi, etter en sensasjonell tredjeplass. Hans første topp 10-plassering blant de store gutta.

Et blaff? Eller et varsku om at mer godsaker i vente?

Så viste det seg at tenåringen - nesten fra det ukjente - har tatt steget rett inn i verdenstoppen i slalåm. En ny tredjeplass i Adelboden ble fulgt opp av andreplass i Kitzbühel - før Henrik Kristoffersen gikk helt til topps i Schladming 28. januar.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?