SKUFFA: Manny Pacquiao (t.h.), her ved siden av trener Freddie Roach, henger med hodet under pressekonferansen etter kampen i Las Vegas i natt. Foto: REUTERS / Richard Brian / NTB Scanpix
SKUFFA: Manny Pacquiao (t.h.), her ved siden av trener Freddie Roach, henger med hodet under pressekonferansen etter kampen i Las Vegas i natt. Foto: REUTERS / Richard Brian / NTB ScanpixVis mer

Så langt nede var Pacquiao etter å ha skuffet 100 millioner i hjemlandet

Tapte superkampen.

(Dagbladet): Floyd Mayweather (38) vant nattas superkamp mot Manny Pacquiao (36) på poeng etter 12 tøffe runder i Las Vegas.

Etter den jevne og tette kampen, som på forhånd ble solgt inn som århundrets beste, havnet de to stjernene i ordkrig, ettersom filippinske Pacquiao mente at han burde vunnet.

- Det var en bra match, men jeg mener jeg vant. Han gjorde ingenting. Han løp bare rundt, sa Pacquiao i et TV-intervju.

Etter 12 runder sto imidlertid Floyd «Money» Mayweather som klar vinner med 118-110 av én dommer og 116-112 av de to andre.

På pressekonferansen i Las Vegas noen timer seinere skyldte Pacquiao på en vond skulder, som han hevdet gjorde at han ikke kunne slå ordentlig med høyrearmen.

- Jeg kunne bare bruke venstrehanda. Jeg hadde for vondt i høyrearmen. Det er vanskelig å bokse med én hånd, sa «Pac-Man».

Hang med hodet Uansett grunn var det en svært skuffet Pacquiao som deltok på pressekonferansen etterpå. 36-åringen hang tidvis med hodet - vel vitende om at han hadde skuffet fansen i hjemlandet.

På Filippinene, som har et folketall på cirka 100 millioner mennesker, er nemlig Pacquiao en enorm idrettshelt.

Under kampen natt til i dag fulgte mange millioner kampen på storskjermer i de ulike byene i øylandet. Gatene var nærmest tomme.

Ifølge Daily Mail ba myndighetene på Filippinene folket om å skru av kjøleskapene sine før og under matchen slik at de kunne være sikre på at ikke strømmen gikk i store områder.

- Kjempet for respekt På casinoet MGM Grand i Les Vegas var det fortsatt lørdag kveld da superkampen startet, men i Filippinenes hovedstad Manila, som ligger 15 timer foran, var det allerede søndag formiddag.

Kriminaliteten på Filippinene synker ifølge politiet til nær null de gangene Pacquiao går i ringen. President i landet, Benigno Aquino, takker Pacquiao for å inspirere sine landsmenn.

- Han kjempet for respekt, ikke for poeng. Han vant verdens hjerter, sier presidentens talsmann, Edwin Lacierda, ifølge Daily Mail.

Pacquiao innrømmet i natt at han er usikker på framtida. I hjemlandet har han brukt stjernestatusen til å bygge opp en politisk karriere ved siden av boksingen, og de siste årene har han sittet i representantenes hus på Fillippinene.

Han har også hatt flere filmroller ved siden av boksingen. Det eneste han ville si om framtida i natt, var:

- Nå venter ferie og hvile.

Uansett hva «Pac-Man» velger, så er han folkets helt på Filippinene.

ENORM INTERESSE: Manny Pacquiao er en enorm helt hjemme i Filippinene, og under kampen fulgte flere millioner ham på storskjerm i hjemlandet. I hovedstaden Manila skal det imidlertid ha vært trøbbel med sendingen. Foto: AP / Bullit Marquez / NTB Scanpix
ENORM INTERESSE: Manny Pacquiao er en enorm helt hjemme i Filippinene, og under kampen fulgte flere millioner ham på storskjerm i hjemlandet. I hovedstaden Manila skal det imidlertid ha vært trøbbel med sendingen. Foto: AP / Bullit Marquez / NTB Scanpix Vis mer