TETT: Her har akkurat Petter Northug gått inn til VM-gull. Bak kaster Ola Vigen Hattestad seg inn til bronse, noen små centimetre foran russiske Nikita Krijukov. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TETT: Her har akkurat Petter Northug gått inn til VM-gull. Bak kaster Ola Vigen Hattestad seg inn til bronse, noen små centimetre foran russiske Nikita Krijukov. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Så langt var Norges bronsehelt fra en svart dag i VM

Centimetre.

FALUN (Dagbladet): Petter Northug vant VM-sprinten i Falun i dag, etter et fantastisk finaleløp på svensk jord.

38 hundredeler bak trønderen, kom Ola Vigen Hattestad, godt hjulpet av en lang høyrefot, og sørget for at Norge fikk to mann på pallen. Sølvet gikk til canadiske Alex Harvey.

OL-mester Hattestad vant sitt heat i både kvart- og semifinalen, men er fornøyd med VM-bronse i dag.

- Jeg følte meg sterk i dag. Jeg er litt skuffa over at jeg ikke hadde den samme farta i finalen som jeg hadde i kvart og semi. Jeg følte meg stiv i bakken, så da var det bra å karre til seg en medalje, sier Hattestad.

Tre hundredeler Østfoldingen var imidlertid ikke langt unna å ende opp med den bitre fjerdeplassen. Noen få meter før målstreken så det ut til å være dødt løp mellom Hattestad og russiske Nikita Krijukov, men nordmannen slang fram foten, og ble dømt tre hundredeler foran.

- Hadde jeg tapt fotofinishen mot Krijukov, hadde det vært en svart dag. Det er små marginer mellom suksess og fiasko. Jeg trodde først jeg tapte den, men det var deilig å se at jeg var foran, sier Hattestad.

Ørje-mannen er samtidig svært imponert av gullvvinner Northug.

- Petter er fantastisk. Tomas og jeg begynte å bli litt slitne opp bakken, og roet litt ned, og da skjønte Petter at han ikke kunne ligge der. Det er sterkt av ham, sier Hattestad.

Tror ikke på lagsprint - Hva tror du han kan få til i resten av mesterskapet?

- Nå har han ett gull og det er målet hans, men han er åpenbart i god form. Han legger også inn en god søknad for å gå teamsprint.

TO PÅ PALLEN: Ola Vigen Hattestad (t.h.) kastet fram foten, og sørget for to norske på pallen under dagens VM-sprint. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TO PÅ PALLEN: Ola Vigen Hattestad (t.h.) kastet fram foten, og sørget for to norske på pallen under dagens VM-sprint. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Hattestad har imidlertid ikke mye tro på å bli Northugs makker på lagsprinten.

- Jeg tror ikke jeg får gå lagsprinten. Det skal nok mye til og det er helt greit. Vi har både Petter, Finn-Hågen og Anders som kanskje er foran meg. Kanskje Martin også, sier han.