STORE ORD:
Atlético Madrid-manager Diego Simeone får mye skryt for jobben han har gjort i Atlético Madrid. Foto:   REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
STORE ORD: Atlético Madrid-manager Diego Simeone får mye skryt for jobben han har gjort i Atlético Madrid. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB ScanpixVis mer

Så langt ville Atlético Madrid-spilleren gått for denne mannen

- Han er som en gud for oss.

• Følg Real Madrid - Atlético Madrid i vårt Fotballstudio fra 20.45!

(Dagbladet): Den spanske avisa Marca kaller kveldens Champions League-finale for «århundrets nabooppgjør». Atlético Madrid møter det som alltid har vært storebror i byen på Estádio da Luz i Lisboa.

For Atlético Madrid handler det om å gå til topps i turneringen for aller første gang (tapte finalen i 1973/74-sesongen), mens for Real Madrid handler det om å vinne Champions League for tiende gang. Det spanske stikkordet til de liljehvite er «Décima».

- Helt siden første dagen jeg kom, har alt handlet om Décima, sier Real Madrid-manager Carlo Ancelotti ifølge Marca.

Real Madrid favoritt Men denne sesongen har Atlético Madrid vært det beste laget i hjemlig liga, og gikk helt til topps for første gang på 18 år da de tok poeng mot Barcelona på Camp Nou i siste serierunde. Real Madrid ble på sin side nummer tre.

Likevel er det Real Madrid som er favoritter hos oddsselskapene i kveld. Atlético Madrid-manager Diego Simeone bruker store ord når han beskriver motstanderlaget.

- Real Madrid er et veldig komplett lag. Det er gode som gruppe, de har bra samspill, de er sterke på kontringer, de spiller ballen bra, de er solide defensivt, de har en god keeper... De er det beste laget i verden, sier Simeone.

Store ord Spillerne til Atlético Madrid trekker fram nettopp Simeone som en av grunnene til at de har troen på at de kan få til alt. De bruker store ord om manageren før kveldens batalje.

- For oss, for alle i klubben, er Simeone som en gud. Han kom til Atlético og forandret absolutt alt. Det han sier blir til virkelighet, så hvis han ba oss om å hoppe fra en bro, så ville vi gjort det. Han vet så mye om fotball, og vi følger ham hele veien. Vi er overlykkelige over å ha ham som vår trener, sier midtbanespiller Tiago Mendes ifølge Marca.

Diego Simeone (44) tok over Atlético Madrid i 2011. Han har også vunnet Europa League med klubben i sin tid som manager.

Den siste kampene mellom Atlético Madrid og Real Madrid endte 2-2, mens Real Madrid gikk seirende ut av de to foregående oppgjørene. Vi må helt tilbake til 21. mai 2005 sist begge lagene gikk målløse av banen mot hverandre, så det lukter mål i Lisboa i kveld.