Jens Petter Hauge er tatt ut i landslagstroppen

Så lenge han snakker med beina, går det bra

Jens Petter Hauge (20) er klar for Norge fordi han er en meget god fotballspiller. Som analysemann og ekspert har han mye å jobbe med.

BEST MED BALL: Jens Petter Hauge (t.v.) utfordrer Vålerengas Christian Borchgrevink. Da er Glimt-spilleren god. Det var sånn det ble 1-0 søndag kveld. Etterpå, da han ga sitt syn på kampen, ble alt feil. Da var Jens Petter Hauge veldig dårlig. Foto: Mats Torbergsen / NTB
BEST MED BALL: Jens Petter Hauge (t.v.) utfordrer Vålerengas Christian Borchgrevink. Da er Glimt-spilleren god. Det var sånn det ble 1-0 søndag kveld. Etterpå, da han ga sitt syn på kampen, ble alt feil. Da var Jens Petter Hauge veldig dårlig. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert

ULLEVAAL (Dagbladet): Lars Lagerbäck har sett det vi andre har hevdet en god stund og endelig gitt Jens Petter Hauge plass i landslagstroppen. Det fortjener Glimt-kanten, det var ingen vei utenom.

Samtidig fortjener 20-åringen all den kritikken som er kommet hans vei etter tiraden i bakkant av 2–0 seieren over Vålerenga.

Den var like dum som den var unødvendig.

JENS PETTER HAUGE er Eliteseriens beste fotballspiller. Derom hersker ingen tvil. Stegene han har tatt i 2020 er gigantiske. Hauges høyeste nivå stanger i Eliteseriens tak. Men Søndag kveld avslørte han at han også er en av Eliteseriens dårligste fotballanalytikere.

Det er mer overraskende.

GLIMT-STJERNA TOK heldigvis til fornuften da han innkalte til egen pressekonferanse i forbindelse med landslagsuttaket mandag. Enten man blir bedt om det av klubbledelsen, eller skjønner det selv, er det alltid klokt å jekke seg litt ned.

Det kler ingen å være tøff i trynet bare for å være tøff i trynet.

Påstander uten sannhetsinnhold vil alltid falle på steingrunn.

KVELDEN FØR LANDSLAGSUTTAKET bidro Jens Petter Hauge sterkt til Bodø/Glimts 2–0 seier over Vålerenga. Forspillet til 1–0 var fra den øverste skuffen, klassisk JPH, altså briljant.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer