<strong>DA ALT STEMTE:</strong> Henrik Kristoffersen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
DA ALT STEMTE: Henrik Kristoffersen. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Henrik Kristoffersen gir seg aldri

Så lenge Hirscher er verdens beste vil Henrik alltid kreve mer enn det landslaget kan tilby

Henrik Kristoffersen er ikke vrang fordi han er en dårlig mann og lagkamerat. Det er avstanden opp til Marcel Hirscher som gjør at han trenger mer enn det landslaget kan tilby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LURER DU PÅ hvorfor Henrik Kristoffersen (24) er som han er, og hvorfor det til stadighet avsløres konflikter, nå senest i Åre? Svaret er de 1,7 sekundene Marcel Hirscher knuste han med i VM-slalåmens første omgang.

Før Hirscher safet ned til VM-gull og Henrik Kristoffersen stresset ned til åttendeplass.

Det er den tidsdifferansen som gjør konkurransemannen Henrik Kristoffersen så intenst gira på å bli bedre.

Det er derfor han har en tendens til å gjøre ting som skader eget omdømme.

MER ENN DE 15 millioner kronene søksmålet mot Norges Skiforbund bærer med seg er det denne klasseforskjellen som får Team Kristoffersen til å ta Norges Skiforbund til retten. Pengene, som for mange dessverre er blitt et tegn på Team Kristoffersens grådighet, er bare middelet.

Hensikten er å bli verdens beste alpinist.

Det er derfor han er krevende.

Det er derfor det blir for mye for enkelte.

NORGES BESTE TEKNISKE skikjører vil selvfølgelig fortsette å utvikle seg på landslaget uten Red Bull i panna og NSF-penger på bok. Sånn er idretten. Utvikling, utvikling, utvikling. I Norge har samholdet og kompetanseoverføringen gjort mange gode. Men for Henrik Kristoffersen er ikke det nok, det er ikke i nærheten en gang.

Uten de ressursene og mulighetene Marcel Hirscher har, vil det alltid være fordel østerrikeren.

Henrik Kristoffersen vil selvfølgelig kunne fortsette å slå Marcel Hirscher på en middels dag, men det er ikke nok for Rælingen-løperen.

Han vil opp på Marcel Hirschers høyeste nivå.

Kjøre førsteomganger som den Hirscher kjørte i Åre.

Og for å klare det trenger han ressurser .

De pengene har han ikke i dag.

FØR VM BRUKTE Team Kristoffersen egne midler for å optimalisere mulighetene i Åre. De gjorde som Mikaela Shiffrin og hennes team på 14 (!) personer, de brøt ut av laget og dro til Trysil. Ikke med helikopter, som var den ressurssterke amerikanske utøverens transportmiddel, med et ønske om best mulig trening og treningsforhold.

Resultatet vet vi, gull i storslalåm.

I alpin skisport lønner det seg ofte å være kar.

MEN HENRIK KRISTOFFERSEN har en utfordring til om medaljer og verdenscupseirer ikke er det eneste han jakter på. At han er en fenomenal skiløper har han bevist for lenge siden, derom hersker ingen tvil. Teknikk, behendighet, dedikasjon, detaljfokus og vinnerinstinkt – 24-åringen krysser av alle boksene. Men det er ikke nok bare å vinne for å bli en legende, du må vinne med stil, klasse og overbærenhet.

Dårlige tapere er til å forstå, de er jo skuffet og forbannet av en grunn.

Dårlige vinnere virker bare trassige og sjølgode.

DET ER IKKE alltid nødvendig å ha det siste ordet. Noen ganger kan det være lurt å bare svelge unna og legge konflikten til side. Sette den på pause. Ta et pust i bakken og bare være glad uten trass.

Henrik Kristoffersen klarer ikke det.

DERFOR VAR DET påtakelig hvordan han ignorerte skipresident Erik Røste på premieutdelingen etter storslalåmgullet, og ditto hvordan han frontet eget syn da han stilte på nummertrekningen til slalåmkonkurransen med en Red Bull hettegenser trukket over den obligatoriske Telenor-capsen. Som om det var noen hundredeler å tjene ved disse anledningene også.

For til sjuende og sist er det det alt handler om for Henrik Kristoffersen, å tjene noen hundredeler her og der. .

Eller som konflikten med skiforbundet handler om, å bli gitt muligheten til å bli bedre på ski.

HVA FORHOLDET TIL Erik Røste angår kan det nesten virke som om det er noe personlig. Noe vi på utsida ikke vet. Når du behandler skipresidenten som luft har det sine grunner. Men måten det kommer ut på er ikke bra for Henrik Kristoffersen, uavhengig av hvem som har rett eller feil, man må alltid huske på å oppføre seg på veien.

I kampens hete er alle former for følelser en del av det store bildet.

Altså greit.

På toppen av seierspallen er det verdighet som gjelder.

PAPPA LARS HAR det beste øyet for konkurransemennesket Henrik Kristoffersen. Mannen som ser alle skidetaljer bør også se at dette handler om noe mer. At sønnen bør velge sine slag med overbærende omhu. Bruke energien riktig og la juristene ta seg av kranglinga. For demonstrasjoner, trass og negative ting virker mot sin hensikt når du endelig har oppnådd det skikjøringa handler om, å bli best i verden.

Du skal ikke være beregnende når du har vunnet VM-gull.

Skal du bli en norsk gullgutt skal være Jansrud-glad.

HENRIK KRISTOFFERSEN DRAR fra VM med blandede følelser. Etter over ett år uten seier er han ekstremt glad for gullmedaljen i storslalåm. Etter slalåmoppvisningen til Marcel Hirscher er han ganske sikkert sjokkert over avstanden. Så å tro på en mykere linje er utopi, Henrik Kristoffersen vil fighte for det han mener er rettmessig hans helt til en rettskraftig dom foreligger.

En klokere og litt rausere linje bør derimot kunne forventes.

Det vil Henrik Kristoffersen alltid tjene på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer