Ståle Solbakken med nytt nei til NFF:

Så lenge kona er fornøyd, fristes ikke Ståle Solbakken av Norge

For et drøyt år siden takket Ståle Solbakken nei til å bli Norges landslagstrener. Nå har han avslått muligheten til å bli NFFs nye direktør for elitefotball/landslag.

FORNØYD: Anniken og Ståle Solbakken fotografert hjemme på Hamar. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet
FORNØYD: Anniken og Ståle Solbakken fotografert hjemme på Hamar. Foto: Jørn H Moen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ERIK SOLÉR RINGTE, praten varte i få minutter og i enden av samtalen ble Ståle Solbakken strøket fra lista til enda en toppjobb i norsk fotball.

Ikke fordi han ikke er ønsket eller kvalifisert.

Bare fordi han har andre planer.

I FORKANT AV Lars Lagerbäcks ansettelse som norsk landslagstrener 1. februar 2017 var Ståle Solbakken Norges Fotballforbunds eneste ønske. FCK-treneren var faktisk så ønsket at NFF lot det gå både adventstid, jul og nyttår før Ståle Solbakken, etter en lang og grundig vurdering, takket nei i midten av januar.

Da ble Ole Gunnar Solskjær koblet på, som også takket nei.

Resten er historie.

DA ELITEFOTBALL NORGE ble nedstemt for et par måneder siden – den tenkte fellessatsingen som skulle forene toppfotballkreftene i NFF og NTF – bestemte NFF å sparke toppfotballsjef Nils Johan Semb oppover i systemet, frita ham for store administrative oppgaver og gjøre ham til Lars Lagerbäcks og A-landslagstrenerens nærmeste samtalepartner (mentor er ordet som ble brukt).

ETTERTRAKTET?: Ståle Solbakken, trener og manager for FC København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
ETTERTRAKTET?: Ståle Solbakken, trener og manager for FC København. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

SAMTIDIG ÅPNET MAN døra for en ny toppfotballsjefstilling, denne gangen under fanen direktør for elitefotball/landslag. Der oppgaver og sportslig ansvar i grove trekk vil handle om å lede og utvikle en sportslig filosofi og prestasjonskultur for elitefotballen, herunder landslagene.

Det er denne ansettelsen Erik Solér, som også opptrådte som en slags moderator da NFF og NTF prøvde å samle kreftene og toppfotballkompetansen til Elitefotball Norge, fasiliterer.

HADDE STÅLE SOLBAKKEN sagt ja ville Erik Solér vært ferdig med jobben etter en telefonsamtale. FCK-treneren er fortsatt den første man tenker på i Norges Fotballforbund. Gulrota denne gangen var direktørjobben nå og landslagstrenerjobben når Lars Lagerbäck er ferdig, enten 31. desember 2019 eller 1. august 2020, alt avhengig av om Norge kvalifiserer seg for EM 2020 eller ikke. Men Ståle Solbakken, som vet at han kan bli norsk landslagstrener akkurat når han ønsker det, har ingen hast.

I tillegg tjener han mye mer enn norsk fotball noen gang vil være i stand til å kunne tilby.

PÅ TOPPEN AV det funker det fortsatt godt med bo i København, ha familie på Hamar og være konsulterende fjerntrener for HamKam. Hadde ikke familien vært på lag med fravær og pendling ville FCK-treneren takket ja til den Norge-jobben han ble tilbudt for 16 måneder siden. Men det er de, og derfor har Ståle Solbakken ambisjoner ut over norsk fotball, være seg om han blir i København eller reiser videre sørover på kontinentet.

Kanskje det er kona hans vi må begynne å mase på.

ETTER DET JEG erfarer er Erik Solér på oppløpssida når det gjelder NFFs nye sportslige toppjobb. To eller tre kandidater skal være på oppløpssida. Solér holder kortene tett til brystet. Men Ståle Solbakken blir det altså ikke, ikke denne gangen heller.

Jo, det er nok kona hans vi må begynne å mase på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer