- Så lenge Liverpool vinner så kan Manchester United bli nummer to

Jansrud setter opp tabeller med hode og hjerte.

I TRENING: I dag trente Kjetil Jansrud 65 barn som deltok på DNBs friidrettsleker. Han er godt i gang med egen trening også, men først starter Premier League. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
I TRENING: I dag trente Kjetil Jansrud 65 barn som deltok på DNBs friidrettsleker. Han er godt i gang med egen trening også, men først starter Premier League. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

• Sett opp ditt tips: Plasser de 20 lagene på tabellen, og du kan vinne en fotballtur for to til England verd 10 000 kroner.

BISLETT (Dagbladet): I går trente Kjetil Jansrud med 65 barn mellom seks og 12 år på Bislett Stadion, i forbindelse med DNBs idrettsleker. Og rollen som trener er annerledes enn den han vanligvis har.

- Det er veldig entusiaske unger, da går det greit, sier Jansrud til Dagbladet etter å ha varmet opp barna, lært dem noen lette tøyeøvelser og lekt «hauk og due» og «haien kommer».

- Jeg kjenner at jeg ikke har noen pedagogisk utdanning så jeg vet ikke alltid hvor tøff man skal være, men jeg tror man bare må la de holde litt på. Men jeg synes det gikk fint, det var snille unger, smiler alpintstjernen. 

Fire dager på ski Selv er han godt i gang med treningen mot årets sesong, og har allerede fått prøvd seg en liten tur med ski på beina.

- Vi har vært fire dager på ski, bare for å få litt kontroll på utstyret, og kjenne litt på det. Vi har jo vært to måneder uten snø under beina. Fra slutten av måneden er vi på tur, helt til april, og nå skal vi først være 6,5 uker i Sør-Amerika, så det er greit å passe på at  utstyret og alt annet stemmer.

Og etter en periode med sommertrening gleder han seg til å stå på ski igjen.

- Heldigvis som alpinist, så går det litt i sykluser. Når mars /april kommer så er du litt lei ski, men så kommer det en periode med sommertrening hvor du har lyst til å dra på ski igjen.

Klar for PL Men før skisesongen starter er det annen idrett som får oppmerksomhet fra alpinisten. Til helga starter Premier League, og Jansrud er ivrig fotballentusiast, og Liverpool-supporter.

- Det blir veldig spennende, jeg er veldig spent. Hvis man er fotballinteressert, så er det sånn om sommeren at etter VM så er det bare et tomrom før Premier League setter igang.

- Så lenge Liverpool vinner så kan Manchester United bli nummer to

Som så mange andre ligger det en historie bak valget av klubb.

- Jeg er vokst opp i et hjem som har sett norsk fotball, for engelsk fotball var det ikke interesse rundt. Pappa er Lillestrøm-supporter, ikke blodfan, men de er jo fra området. Men så hadde jeg en kompis borti gata som hadde Canal + som hadde rettighetene den gangen, og han og faren var begge Liverpool-supporter. Jeg var vel seks-syv år, og han var tre-fire år eldre enn meg, så da var jeg solgt.

Besøkt Anfield Jansrud har også fått noen turer til Anfield.

- Det er noe helt spesielt. Det sier vel alle om sin stadion, men det som har overrasket meg når jeg har vært der et par ganger og sett stadion er at stemningen på stadion er helt magisk, og jeg anbefaler alle uavhengig av hvem de holder med å dra til England for å se fotball, det er en helt egen kultur. Men jeg fikk være inne på Anfield og sjekke i vår, og det er rått hvordan den stadion er gammel. De har kummerlige forhold, og det er bra å se at folk som tjener så mange millioner i året har det sånn, det er til og med kalde garderober, forteller han.

- Får du sett alt du vil?

- Jeg får aldri sett alt jeg vil, for jeg vil jo helst se alle kampene. Jeg er heldig hvis det er kveldskamper, for eksempel klokken fem, eller sen mandagskamp. Men når de spilles tidlig på formiddagen så får jeg det ikke med meg, for da er jeg stort sett på renn. Det er ikke sånn at jeg legger opp dagen etter fotballen, men jeg prøver å få med meg det jeg kan. 

Savner ikke Suarez Og Jansrud har mange meninger om hvordan laget kommer til å gjøre det i år, selv om de mistet stjernespilleren Luis Suarez til Barcelona.

- Jeg tror det vil gå greit, savnet vil jo være der, men Øyvind Alsaker sa det veldig fint, for han sa at én ting er at hvis du scorer fem, og slipper inn fire. Greit, du vinner, men du kan like så greit score to, og ikke slippe inn noen. Det er differansen som teller. Savnet kommer til å bli merket i antall scorede mål, men bortsett fra det, det er ikke første gangen i historien at en klubb mister en god spiller, sier 28-åringen.

- Nå er det heldigvis sånn at han ikke blir borte 31. august, de har fått trent uten ham en stund, og det er vel det positive i det. Også tror jeg at det skal gå bra helt til det blir ligacup, FA-cup og Champions League, og da tror jeg ikke vi har bred nok stall for å være ærlig.

For selv om stallen var tynn i fjor, så blir det et enda tøffere kampprogram for Liverpool i år.

SAVNES IKKE? Luis Suarez noterte 31 ligamål sist sesong. Foto: AFP  / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX
SAVNES IKKE? Luis Suarez noterte 31 ligamål sist sesong. Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB SCANPIX Vis mer

- Nå er stallen bredere, i fjor var det sånn at fikk vi et par store skader så var det tynt, men da hadde du alltid en uke å komme deg på. Nå har du kanskje 2-3 dager maks, så det kommer til å merkes. Jeg tror det var bra nok stall i fjor til at vi kunne ha vunnet, men det skal mer til i år. Det er nesten sånn at skal man være kynisk, så kan man håpe at man ryker ut av FA-cupen og ligacupen, fordi man ikke har stall til å spille.